Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelVAKİT O VAKİT

VAKİT O VAKİT

 

İrfan O. Hatipoğlu Antakya Tarım Platformu Başkanı

 

Genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi arkasından toplum olarak, üzerimize bir rehavet çöktü. Diyeceksiniz ki seçim sürecin de heyecan vardı da devam etsin. Duyarlılığımız sürsün. Haklısınız demiyorum ama haksızda sayılmazsınız.

 

Yaşam sürüyor. Öfkeli, kırgın olsak da, olacakları o kadar anlattık “adam gidip oyunu veriyor” söylemini sığınsak da ülkemizin geleceğini, günlük yaşamımızı doğrudan etkileyen, ülke yönetimiyle ilgili düzenlemeler yapılıyor. Ve bizlerin duyarsızlığı sürüyor. Gelinen nokta da bir yıl sonra nasıl bir ülkede yaşayacağımızı kestiremiyoruz.

 

Yurttaşlar olarak kamusal duyarlılığımızı yükseltmek zorundayız. Fakat bireysel olarak öfkemizi yükseltmemiz, karşı tavırlar geliştirmemiz başarı getirmeyeceğini bilerek, onun yerine ilişkili olduğumuz sivil toplum örgütlerine, kendimize yakın bulduğumuz siyasi partilerin yerel örgütlerine “mobilize“ etmeyi çalışmak daha doğru. En doğrusu da en büyük siyasi muhalif olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel örgütlerine hareketlendirmektir.

 

Kavga yeni başladı. Kavgayı sürdürülebilir kılacak önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlerde elde edilecek başarı ile ülke yönetiminin yeniden düzenlenmesine engel olacak en büyük seti inşa etmiş olacağız.

 

Yerel yönetimler çok önemli. Günlük yaşamımızın “sürdürülebilir” durumda kalması yerel yönetimlerle yakından ilintili. Ortaçağ zihniyetli yöneticilerin yönetime geldiğini bir düşünün… Uygarlıklar bileşkesinin merkezi olan Hatay; mahallerinde gettoların oluştuğu, sokaklarında takkeli kara sakallı insanların dolaştığı bir kent oluğunu hayal edin.

 

Hatay’ı kazanmak bir zorunluluk… Onun için daha fazla gecikmeden çalışmalara başlamak zorundayız. Öncelikle nasıl bir yerel yönetim düşlediğimizi ortaya koyan bir programı kamuoyuna açıklamalıyız. Arkasından hazırlanan programı uygulayacak yönetici/lider kadroyu belirleyip çalışmaları başlamak gerekiyor.

 

Bunu yapabilecek bilgi, yetenek ve insan kaynağına sahip olduğumuzu düşünüyorum. Vakit o vakit diyorum. Ne dersiniz?

 

BİR SONRA Kİ YAZI: PROGRAMIN ANA İLKELERİ

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER