Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayVali altı ilçeye helikopterden baktı

Vali altı ilçeye helikopterden baktı

Hatay’da Vali Mustafa Masatlı, depremden büyük zarar gören altı ilçeyi helikopterle havadan kuşbakışı gezerek yapılan enkaz kaldırma ve döküm sahalarını inceledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası koordinatör vali olarak görev ve Hatay’a Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ataması gerçekleştirilen Vali Mustafa Masatlı, felaketin yaralarının kısa sürede sarılabilmesi için sürdürülen çalışmaları yakından takip etmeyi sürdürüyor.
Hatay İl genelinde 78 bin 870 yıkılacak binanın 53 bin 233’ünün yıkıldığı, 47 bin 047 binanın enkazının kaldırıldığı, birim metrekare iş bitiminin %71 olduğu kaydedildi.
İlin sınır boylarından en ücra köşesine kadar karış karış gezen, depremi yaşayan Hataylıya dokunarak moral veren Vali Masatlı, karadan sonra havadan da ili kuşbakışı gözlemlemeyi de ihmal etmiyor.
Vali Masatlı, Belen, Kırıkhan, Reyhanlı, Samandağ, Defne ve Antakya ilçelerinin yıkım, enkaz kaldırma çakışmalarını ve enkaz döküm sahalarını havadan inceledi. Yetkililerden süreç hakkında bilgi aldı

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER