Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelVali Ata Gadir Hum Bayramını Kutladı

Vali Ata Gadir Hum Bayramını Kutladı

Hatay Valisi Erdal Ata, Hazreti Muhammed(sav)’in Veda Haccı dönüşünde Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak bilinen “Gadir Hum Bayramı” sevincine ortak olmak için Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği (ALİYAD) Başkanı Nasreddin Eskiocak’ı ziyaret ettiler.

Vali Ata Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği (ALİYAD) Başkanı Nasreddin Eskiocak’ı ziyaret ederek Gadir-i Hum Bayramı sevincine iştirak etti.

Bayram ziyaretinde kısa bir değerlendirme yapan Vali Ata, “Bayram günlerinin kırgınlıkların unutulduğu, büyüklerin, akrabaların, komşuların, kimsesizlerin hatırlandığı ve millet olma bilincinin yenilendiği özel günler olduğunu belirterek, “Kendine özgü derinliği olan çok özel bir ilde yaşıyoruz. Yüzyıllardır her inanç ve kültürden vatandaşlarımızın bayramlarını hep beraber kardeşçe kutlayan Hatay, hoşgörü açısından dünyada parmakla gösterilen illerimiz arasında yer alıyor. Bu anlamlı günde farklı dinlerin temsilcileri ile birlikte Alevi kardeşlerimizin bayram mutluluğunu paylaşmak üzere bir araya geldik. Bu hoşgörü ve kardeşlik ikliminin oluşmasında katkısı bulunan herkese teşekkür ediyor, Gadir-i Hum Bayramının öncelikle sizlere, ilimize, ülkemize, huzur, muhabbet ve kardeşlik getirmesini diliyorum” dedi.

ALİYAD Başkanı Nasrettin Eskiocak da, Vali Ata ve beraberindekilerin kendilerine yapmış olduğu ziyaretle bayram sevinçlerine bir başka bayram sevinci daha kattıklarını ifade ederek, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bir bayram geleneği olan “Hirisi”nin ikram edildiği ziyarete Vali Ata’nın yanı sıra Hatay Milletvekili Serkan Topal, Mehmet Güzelmansur, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdür Vekili Sait Doğruer, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Harbiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Yusuf Ceylan, Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar ile vatandaşlar katıldı.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER