Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayVali Doğan: Hatay’ın kardeşliğini kültürünü yöresel yemeklerini tatmak için Hatay’a gelmek lazım!

Vali Doğan: Hatay’ın kardeşliğini kültürünü yöresel yemeklerini tatmak için Hatay’a gelmek lazım!

Törenin açılışında konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Hatay’ın kardeşliğini kültürünü yöresel yemeklerini tatmak için Hatay’a gelmek lazım” vurgusu yaparak sözlerine şöyle devam etti:

“Hatay medeniyetler şehri. Hatay tarihine bakıldığında insanları hoşgörü içerisinde yaşayan kadim bir şehir. Arkamdaki ekrana baktığınızda medeniyetlerin izlerini görmek onların eserlerini görmek onların ilimize bırakmış olduklarını görmekteyiz. Sayın Başkan ifade etti Suriye’deki savaştan dolayı binlerce Suriyeliye ev sahipliği yapıyoruz. Hoşgörünün şehrinde bunu görmek mümkün. Hoşgörünün bu şehrini Ortadoğu’nun problemlerine çözüm olarak önermek ve Hatay’ı Ortadoğu sorununun  çözüldüğü bir mekan olarak görmek de mümkün. Hatay denince akla Tarih geliyor kültür geliyor sanat geliyor ama en önemlisi gastronomi geliyor.

Dünyadaki 27 gastronomi şehrinden bir tanesi olan Hatay farklı kültürlerin farklı inançların bir arada yaşamasından dolayı çok büyük zenginliği var. Sayın Başkan da ifade etti burası sadece Hatay’ın çok çok küçük bir özeti. Asıl Hatay’ı görmek Hatay’ı yakından tanımak Hatay’ın kardeşliğini kültürünü yöresel yemeklerini tatmak için Hatay’a gelmek lazım. Biz hafta sonlarında Hatay’da görüyoruz ki insanlar oraya akın akın geliyor. Hepinizi Hatay’a bekliyoruz. Meşhur yemeklerimizi Hatay’da ikram etmek Hatay’ı orada tanıtmak bize de büyük keyif verir.”

Aha sonra tanıtım günlerinin açılış  kordelası kesilerek etkinlik alanında yer alan stantlar ziyaret edildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER