Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayVali Doğan Kahvaltı Programına Katıldı

Vali Doğan Kahvaltı Programına Katıldı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Genç İş İnsanları Derneği (HAGİAD) üyeleri ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Kahvaltı programına katılan ve HAGİAD üyelerine, Hatay ekonomisine, sosyal ve kültürel yaşamına sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür eden Vali Doğan; “Hepiniz hoş geldiniz. Hatay’da 4. yılımı tamamlamak üzereyim, meslek açısından uzun bir süre aslında ama Hatay’da olmaktan, bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Meslek açısından da baktığımızda Hatay Valiliği ayrı bir kariyerdir. İlk geldiğimde gazeteci arkadaşlara, ‘Hatay’ın turizmden yeterli payı alamadığını’ söylemiştim. Neler yaptığımızı herkes biliyor.” dedi.

Hatay’a gelmeden önce yaptığım medya araştırmalar sonucunda, Meclis Binası, Hado, Çevlik-Arsuz Yolu ve Vakıflar İş Hanı’nın yeriyle ilgili yaşanan tartışmalara yer verildiğini belirten Vali Doğan; ”Bugüne baktığımızda Hatay, bu dört konu başlığını da gündeminden çıkartmış görünüyor. Fakat bunlar yeterli mi, değil. Şehrin güzel bir meydana, rekreasyon alanlarına ihtiyacı var. Ayrıca, Kurtuluş Caddesiyle ilgili 3 yıl önce bir toplantı yaptık ve buranın yayalaştırılması gerektiğini, Ulu Cami ile Kurtuluş Caddesi arasındaki Eski Antakya Sokaklarını’nda turizme kazandırılması anlamında 10 vekil, Büyükşehir Belediye Başkanı ve toplantıya katılan herkes mutakıp kaldı. Orayı da yayalaştırarak Hatay’a kazandırmak lazım. ” diye konuştu.

Yayladağı Karamağara Dalış Merkezini yapacaklarından bahseden Vali Doğan; ”İhalesini 1 ay önce yaptık. Samandağ ilçemizde Çevlik-Arsuz Yolunu yaptık. Arsuz ilçemizde Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi yaptık, limanını HADO’ya da kiraladık. İskenderun ilçemizde eski İskenderun Kaymakamlığı binasını restore ediyoruz ve İskenderun Müzesi olarak inşallah açacağız. İskenderun Lisesi’nin restorasyon projesini hazırladık, kuruldan geçtiği takdirde çalışmaları hızla tamamlayarak tekrar hizmete sokacağız. Kırıkhan ilçemizde tarihi Sarı Okul ihale aşamasında, orası da inşallah Bilim ve Teknoloji Merkezi olacak, Gölbaşında da Sosyal Tesis ile ilgili çalışmalarımız var.” şeklinde konuştu.

Sanayi alanında Erzin OSB’yi yaparak müteşebbislere teslim ettiklerinden söz eden Vali Doğan; ”Kırıkhan OSB, 51 parsel olan bir OSB ve 51 parselin tamamını müteşebbislere teslim ettik, orada da %50 seviyesindeyiz. Hassa ilçemizde 13. 500 dönüm hazine arazisinin tapusu alındı ve 28.000 dönümlük bir arazi var ikisini tek parça haline getirerek OSB yapacağız, burası Türkiye’nin en büyük endüstri bölgesi olacak. Burası için 600 üzerinde firmanın ön talebi var. Altınözü ilçemizde Enek OSB ile ilgili çalışmalar devam ediyor inşallah hızlı bir şekilde yaparak hizmete açacağız. Ben tekrar burada toplamamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum, sizlerde teşrif ettiniz geldiniz, şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen programa Vali Doğan’ın yanı sıra HAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Rende ile yönetim kurulu ve dernek üyeleri katıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER