Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaBelenVali Masatlı Belen'de Muhtarlarla toplandı

Vali Masatlı Belen’de Muhtarlarla toplandı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında, Belen’de düzenlenen toplantıda mahalle muhtarları, vali yardımcıları, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Gül, ve ilçede faaliyet gösteren kamu kurumlarının yetkilileri bir araya geldi

. Vali Masatlı, Hatay genelindeki iyileştirme, ihya ve inşa çalışmalarının yanı sıra deprem sonrası gerçekleştirilen projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yıkım ve İnşa Çalışmalarında Büyük Mesafe Kat Edildi

Vali Masatlı, deprem sonrasında yıkılması ve enkazı kaldırılması gereken 267 bin bağımsız bölümden oluşan toplam 80 bin binanın yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerinde sona yaklaşıldığını vurguladı. Ayrıca, Hatay genelinde 32.314 konutun TOKİ kapsamında yapıldığını ve bu konutlardan 4-5 bininin 2023 Aralık sonuna kadar teslim alınacağını, geri kalanın ise 2024 Temmuz-Ağustos’a kadar tamamlanacağını ifade etti.

Eğitim ve Sağlık Alanındaki Gelişmeler

Depremde her dört okul binasından birinin hasar gördüğünü belirten Vali Masatlı, buna rağmen okulların açılışının yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirildiğini açıkladı. Öğrenci sayısındaki değişimlere de değinen Vali, ailelerle birlikte yaklaşık 350 bin insanın geri dönüşünün sağlandığını belirtti. Sağlık alanında yapılan çalışmalara da değinen Vali, yeni sağlık tesislerinin inşası ve hizmete açılması konusunda bilgi verdi.
Vali Masatlı, Belen Hükümet Konağı’nın temelinin aralık sonu ya da ocak başında atılacağı müjdesini verdi. Ayrıca, bölgedeki altyapı projeleri hakkında da bilgi veren Vali, havaalanı yapımının devam ettiğini, Belen yoluna başlanacağını, Hassa-Dörtyol tüneline başlandığını ve küçük sanayi bölgeleriyle ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı.
Vali Masatlı, muhtarlara hitap ederek, birlik ve beraberlik içinde çalışma çağrısı yaptı. Muhtarların mahallelerindeki eksiklikleri ve ihtiyaçları dile getirmesine olanak tanıyan toplantı, yerel yönetim ile toplum arasında güçlü bir iletişimi vurguladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER