Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayVali Masatlı Koltuğunu devretti

Vali Masatlı Koltuğunu devretti

 

 

Hatay  Valisi Mustafa Masatlı, 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde makamını Şehit İlker Uylaş İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Ali Emir Yardımcıoğlu’na devretti.

 

Vali Masatlı, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz ile öğretmen ve öğrencileri makamında kabul etti. Kendisini ziyarete gelen öğrencilerle bir süre görüşen Masatlı, makamını temsili olarak Şehit İlker Uylaş İlkokulu 4’ncü sınıf öğrencisi Ali Emir Yardımcıoğlu’na devretti. Yardımcıoğlu, yaptığı konuşmada, “Parklar, çocuk oyun alanları yapmak istiyorum. Yıkılan okullarımızın yerine sağlam ve güzel okul binaları yapıp, konteynerlerde eğitim gören öğrencilerimizi yapılan yeni binalara almayı hedefliyorum” dedi.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Masatlı, ildeki az hasarlı okulların onarımlarını yaptıklarını belirtti. Masatlı açıklamasının devamında, “Kısmet olursa önümüzdeki sene, 5 Şubat 2023’e göre 2 bin derslik daha fazla Hatay’da dersliğimiz olacak. 14 bin 700 olan derslik sayımız 16 bin 700 olacak. Bu da önemli bir şey. Çocuklarımız tarihin en büyük afetiyle karşı karşıya kaldı. Bu onların eğitim hayatında ve yaşamında önemli bir travma ama çocuklarımız da inşallah bunu en kısa zamanda atlatır” ifadelerini kullandı.

 

Masatlı, çocukların iyi şekilde yetişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Vali Masatlı, ziyaretin sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER