Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaReyhanlıVali Masatlı Muhtarları dinledi

Vali Masatlı Muhtarları dinledi

 

Hatay Valisi Mustafa Masatlı  Reyhanlı ilçesindeki mahalle muhtarlarıyla  bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Vali Yardımcıları, Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hacoğlu, ilçede hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda genel değerlendirmelerde bulunan ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktaran Vali Mustafa Masatlı, “Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ile Sayın Cumhurbaşkanımızın  Başkanlığında, yerel yönetimler ve muhtarlar kanalıyla tüm vatandaşlarımızın mevcuttan daha huzurlu, mutlu ve refah bakımından daha iyi noktalara gelmesi ve ortaya çıkan sorunlarına ivedi çözümler  bulmak amaçlı dinamik bir yönetim sistemi olduğunu ve bunun içindir ki Devletimizin hızlı karar mekanizmalarıyla yüzyılların  afeti sonucu, ilimizin gerek maddi gerekse manevi bakımdan aldığı yaraların daha kısa sürede sarılabilmesi mümkün hâle gelmektedir ” dedi.

Vali Mustafa Masatlı konuşmasının devamında,  “Bu bakımdan muhtarlarımızın, ülkemizin en ücra yerlerinde Devletimizin gören gözü, duyan kulağı, şefkat yüzü ve halkımızın demokratik tercihiyle seçilmiş temsilcisi olması hasebiyle, Devletimizin imkan ve kabiliyeti dahilindeki hizmetleri, vatandaşlarımıza hızlı ve etkili bir şekilde ulaştırmada önemli ve etki rol oynadılar” vurgusunu yaptı.

Vali  Mustafa Masatlı, yapılan çalışmaların hangi aşamaya geldiğine de değinerek; iyileşme sürecinde özellikle kalıcı konutların yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini ve sağlıklı, güvenli, depreme dirençli konutların da vatandaşlara en kısa sürede  teslim edilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini Kasım ayı itibariyle etap etap teslim edilmeye başlanacağını belirtti.

Bunlara ek olarak 15 ayrı noktada 19.718 adet konutun kentsel dönüşümünün devam ettiğini ve bu sayının yerinde dönüşümle 81.296’sı konut kalanının da dükkan olmak şartıyla  97.316 adet olduğuna işaret eden Vali Mustafa Masatlı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2024 Haziran ayına kadar da 60 bin konutu bitirmiş olacağız. Esnafımızın yaralarının bir an önce sarılarak ticaret hacminin artması için de şehrimizin potansiyel oluşturan noktalarına geçici iş yerleri yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.” diyerek şunları kaydetti: Son 60 yıldan bu yana Ülkemizde yaşanan bütün afetleri dikkate  aldığımızda, hak sahipliği bakımından bu afetteki hak sahipliği bugüne kadarki toplam hak sahipliğinden daha fazla. Bu da bizim ne kadar büyük bir afet ile mücadele ettiğimizin en büyük ispatıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız, şehrimize geldiğinde durumun vahametinin büyüklüğünü gördüğünde, biz burayı; Devlet olarak ayağa kaldıracağız, kaldırmak için de tüm imkanlarımızı kullanarak ivedi bir şekilde Hatay’ımıza ve insanımıza yakışan her şeyi yapacağız, diyerek bir Devlet Adamlığının gerektirdiği kararlılığı ortaya koydu. Devletimizden aldığımız güç, cesaret ve destekle  şehrimizi, eskisinden daha güçlü bir şehir yapmaya kararlıyız ve Devlet olarak buna muktediriz.”

Vali Macsatlı, İçişleri Bakanlığınca fonlanan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca ihale süreci ve denetimi devam eden, tamamlandığında 20 km’lik su terfi hattına kavuşulacak olan proje kapsamında 2 su deposu ile Reyhanlı ilçesinin içme suyu bakımından büyük bir ihtiyacını karşılayacağını  belirtti.

Devletin, Hatay’ı tekrardan ayağa kaldıracak güce, inanca ve kararlılığa sahip olduğunu”  dile getiren Vali Mustafa Masatlı, Reyhanlı ilçesindeki muhtarların da bkendilerine destek olarak üzerine düşen sorumluluk bilinciyle çok çalışmaları gerektiğinin altını çizdi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER