Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaVali Masatlı Pamuk Hasat etti

Vali Masatlı Pamuk Hasat etti

Hatay’da  binlerce dönüm araziye ekilen ve “beyaz altın” olarak adlandırılan pamuğun hasadına başlanıldı.
Bölgemizde pamuk hasadı, ağustos sonlarında başlayıp kasım başına kadar devam ediyor.

Tarım İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada“Türkiye’de pamuğun yoğun olarak üretildiği alanların; Ege, Çukurova, Güneydoğu Anadolu bölgeleri ve Antalya olduğu ve Türkiye’de üretimin %88’ini karşılayan 6 ilimizi de sırasıyla; Şanlıurfa, Diyarbakır, Aydın, Hatay, İzmir ve Adana oluşturmaktadır. Ülkemizde üretilen pamuğun %10‘luk gibi önemli bir kısmı ise Hatay ilimizde üretilmekte olup 1. ürünlerde dekar başına ortalama verim 555 kg iken, 2. ürünlerde ortalama 445 kg.dır. Kırıkhan, Antakya, Reyhanlı ve Kumlu ilçelerimizde yoğun olarak yetiştirilen pamuk üretiminde ilimizin, 459.510 dekar alanda 239.036 tonluk üretim ile Ülkemizde 4. sırada olduğu dile getirildi. Bu sene pamukta bereketli bir verim beklenildiğine de işaret edilerek “İlimizde 2023 yılında 290.000 dekar alanda 165.000 ton pamuk rekoltesi beklenildiğine vurgu yapıldı.”

BEREKETLİ TOPRAKLAR

Antakya ilçesinde  pamuk hasadına katılan Vali Mustafa Masatlı; çiftçilere bol, bereketli hasatlar dileyerek, “Umudumuzu kaybetmediğimizin en güzel örneklerinden biri de şu an burada pamuk hasadını gerçekleştiriyor olmamızdır. Yüzyılın afetine rağmen tüm inancımızla el ele verilip büyük bir sabrın ve azmin iradesiyle adımlar atıldı. Bereketli topraklarımızda yaşamın yeniden neşet etmesi için bismillah denilerek alın terimizi toprağa damlatarak ekilen tohumların şükür ki verimini fazlasıyla aldığımız bu hasada vesile olan çiftçi kardeşlerime özellikle teşekkür ediyorum.” dedi.

TARIMA ÖNEMLİ DESTEKLER VERİLDİ

Vali Masatlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Devletimizin her zaman olduğu gibi bu süreçte de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi’nin liderliğinde ve talimatlarıyla her sektöre gereken hassasiyeti gösterdiği gibi tarıma da önemli destekler verdiğini; modern makina techizatından tohuma, kredilerden hibeye kadar çiftçimizin ihtiyacı ne ise tüm imkanlar kullanılarak gerekli adımların ivedilikle atıldığını” dile getirerek “Tarımın, hayatî ve her şeyden daha öncelikli bir alan olduğunu” vurguladı.
Vali Masatlı; bereketli topraklarımızda gerçekleştirdiğimiz pamuk hasadının, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını, bolluk ve bereket getirmesini niyaz ederek emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürlerini iletti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER