Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberValilik Bahcesinde Kabul Töreni

Valilik Bahcesinde Kabul Töreni

 Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıl dönümü nedeniyle Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi ev sahipliğinde Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni düzenlendi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümü kabul töreni

Kabul Töreni’nin ev sahibi olarak konuklara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Vali Doğan, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümü münasebetiyle düzenledikleri kabul törenine katılımlarından dolayı herkese teşekkür ettiğini dile getirdi. Vali
Doğan konuşmasında:


‘’Bugün burada huzur içerisindeysek birilerinin emeği, birilerinin gözyaşı, birilerinin kanıyla buradayız. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla, minnetle anıyorum. Bu devletin kuruluşu için çok bedel ödedik. Binli yıllardan itibaren bu toprakları yurt tutan bu millet bunun bedelini de fazlasıyla ödemiştir. Dolayısıyla bu topraklar bizim için vatan, yurt, Anadolu olmuştur.
Devletsizlik ne kadar kötü bir durumdur bunu en iyi bilen Hatay’da yaşayanlar olsa gerektir. Hemen sınırlarımızın ötesindeki kargaşayı, terörü, gözyaşını, kanı görünce devletin ne kadar büyük bir nimet olduğunu da idrak etmek hiç yanıltıcı değildir.
Bugün eğer refah içerisinde, huzur içerisinde, mutlu bir şekilde bu topraklarda yaşıyor ise bu Türkiye Cumhuriyeti’nin gücüdür, kudretidir, bu milletin yüceliğidir. Bugün bu sınırlar içerisinde dört milyon Suriyeliye ve bir miktar da farklı milletlerden olan insanlara eğer ev sahipliği yapıp, misafirperverlik gösteriyorsak bu yüce Türk milletinin fedakarlığıdır. Bu devletin gücüdür. Dolayısıyla birlik beraberlik içerisinde, gücümüze güç katarak ileriye doğru yürümemiz lazım. Ecdat bu toprakları vatan yapmak için çok uğraştı. Ana vatana en son katılan toprak Hatay Devleti’dir. Mustafa Kemal Atatürk 1938’de hastalığına rağmen Adana’da, Mersin’de orduyu teftiş ederek Hatay’ın ana vatana katılması için o hasta yatağında mücadele etmiştir. Hatay, Türkiye Cumhuriyeti topraklarına katılarak ana vatanla birleşmiştir. Bugün huzur ve mutluluk içerisinde yaşıyorsak, refah düzeyimizi artırarak ilerliyorsak bu Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, şehitlerimizin kanları, gözyaşları ve alın teri sayesindedir. O yüzden çok çalışıp bu devleti, bu milleti yüceltip daha ileri seviyelere götürmemiz lazımdır. Ecdattan aldık, evlatlarımıza teslim etmemiz lazım. Evlatlarımıza teslim edeceğimiz devletin çok büyük, çok güçlü, kudretli olması lazım. Çünkü biz sadece bu sadece bu sınırlarda yaşayan bir millet değiliz. Bizim gönül coğrafyamızda bizden medet uman, bir şeyler bekleyen insanlar var. Yemen’den Kafkasya’ya, Balkanlardan Orta Doğu’ya kadar eğer insanlar bu devletten, bu milletten bir şeyler bekliyorsa bu ecdadın 600 yıl, üç kıtada yapmış olduğu çalışmanın eseridir. Bizler de onların umutlarını boşa çıkarmamak adına çok çalışıp gayret göstermeliyiz.’’ dedi.


Vali Doğan’ın konuşmasının ardından hazırlanan Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yılı pastası Onuncu Yıl Marşı eşliğinde kesildi. Kabul Töreni’ne Hatay Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur, Garnizon Komutan Vekili P. Komd. Alb. Uğur Anabal, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, 2’nci Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Ümit Durmaz, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay İdare Mahkemesi Başkanı Songül Meydan Özdoğan, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Türkay Dereli, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz, Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Tolga Polat ve Salih Altun, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Kd.Bnb. Oğuz Emre Çiçek, Kurum İl Müdürleri, dini kanaat önderleri, iş adamları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, şehit ve gazi derneklerimizin temsilcileri, askerî ve mülkî erkân, şehit ve gazi aileleri katıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER