Perşembe, Haziran 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelVatan Partisi İlçe Örgütü İTSO’yu Ziyaret Etti

Vatan Partisi İlçe Örgütü İTSO’yu Ziyaret Etti

 
Vatan Partisi İskenderun İlçe Örgütü, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini ziyaret etti. Ziyarete Vatan Partisi Hatay İl sekreteri Sadık Karakaş, İlçe Başkanı İbrahim Bedir, İlçe sekreteri Vehbi Kunt katıldılar. Vatan Partisi heyetini İskenderun Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Levent Yılmaz ve yöneticiler karşıladı.

Ziyarette özellikle darbe ve daha sonrası gelişmeler değerlendirildi. Heyet, İskenderun Ticaret ve Sanayi odasına, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Genel Başkan Yardımcısı M.Bedri Gültekin ve MKK Üyesi Ferit İlsver’in kitaplarını takdim ettiler.

Sadık Karakaş, partilerinin, darbe sürecindeki neler yaptığını ve yapmaya devam ettiğini özetledi. Karakaş, darbe gecesi Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, darbenin sabaha kadar ezileceğini ve milletimizin sakin olmasını söylediğini hatırlatarak; “Darbenin, Amerika’nın emrindeki Fetullah Gülen gladyo ekibinin bulunduğunu bütün milletimize ilan etmiştir. Bu darbenin altında kalacaklarını yine ilk kez genel başkanımız açıklamıştır. Biz darbe akşamı hemen bayrağımızı ve pankartımızı alarak sokağa indik. Darbenin arkasında Amerika ve Fetullah olduğunu bildiğimizden taşıdığımız pankartta Amerikancı darbeci Fetullah’çılardan hesap sorulmasını istedik” şeklinde konuştu.

İlçe başkanı İbrahim Bedir konuşmasında özellikle Batı Asya Birliğinin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin elli yıldır Amerika’ya bağlı politikalar izlediğini ifade eden Bedir; “Komşularımızla düşman olduk. Bugün ise bu politikaların yanlışlığı ortaya çıkmıştır. Yeniden Batı Asya Birliği değerlendirilmelidir. Yani Suriye, İran, Irak gibi ülkelerin içinde yer alacağı bir dostluk ülkemizin ve bizim dışımızdaki komşuların barış içinde yaşamalarını sağlayacak önemli bir adım olacaktır. Yine Rusya, Mısır gibi ülkelerle işbirliği bizim bölgede gücümüzü artıracaktır. Zaten Partimizin dış ilişikler sorumlusunun başkanlığında Rusya, İran, Irak, Suriye gibi ülkelerle görüşmeler yapmakta ve ekonomik işbirliğinin yeniden hayata geçmesi için programlar sunulmaktadır” dedi.

Savaştan zarar gören Kürt vatandaşlar için başlattıkları kampanyadan da söz eden Bedir; “Güneydoğu’da 25 Temmuz 2016’dan beri bir Türk-Amerikan savaşı sürmektedir. Biz Türkü-Kürdü tek milletiz. Bu savaştan zarar gören Kürt vatandaşlarımıza yardım eli uzatılması için bir kampanya başlattık. Bu kampanyaya İskenderun Ticaret ve Sanayi odasının yardım etmesini istiyoruz” dedi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Vatan Partisinin politikalarını izlediklerini ve doğru bulduklarını belirterek bu darbenin yaralarının sarılmasını istedi. Yılmaz; “Fetullahçı darbe önlendi ama yaralar sarılmalıdır. Bundan sonra ki dönem son derece önemlidir. Bu Fetullah ihanetçileri yıllardır devletin içine sızmış, okulları ele geçirmişler, Orduya girmişlerdir. Bizce dün hükümeti yönetenler bunların çoğunu bilmektedirler. Bunların devletten, ordudan, kurumlardan temizlenmesi gerekiyor. Ama temizlenirken dikkatli olacağız. Demokrasiden ve yasal konumlardan uzaklaşmadan bunu yapmalıyız.

Biz bölgede büyük bir odayız, özellikle komşularımızla aramızın düzelmesi, ekonomik anlamda ilimizi ve bölgemizi rahatlatacaktır. Bir barış dönemi başlamalı ve bu geçiş döneminde milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın yanında olanlar birlikte hareket etmelidir. Gün böyle birliği zorunlu hale getirmiştir” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER