Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunVatan Partisi İskenderun'da Ucuz Elektrik İçin İmza Topluyor

Vatan Partisi İskenderun’da Ucuz Elektrik İçin İmza Topluyor

Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar, halkın ve üretim yapanların belini bükmüştü. Vatan Partisi, Hatay’ın bütün ilçelerinde önce bu zamların geri çekilmesi, ucuz elektrik verilmesi ve elektrik şirketlerinin kamulaştırılması için basın açıklamalara gerçekleştirmişti.

Vatan Partisi Hatay il örgütü elektrik üretim ve dağıtımın özelleşmesi sonucu zamların yüksek olduğunu bu anlamda kamulaştırılması için bu kez ilçelerde imza masaları açarak “Ucuz Elektrik ve Güvenlik için Kamulaştırma” diyerek imza masaları açtı. Vatan Partisi İskenderun ilçe enerji hizmetinin kamu hizmeti olduğunu ve enerjide halkçı çözümün şart olduğuna ilişkin sanayi bölgesinde esnafı ziyaret ederek Vatan Partisinin “Enerjinin kar amacı ile değil halkın ihtiyaçları ve toplumun huzuru sağlanması” için ucuz elektrik verilmelidir, bildirilerini dağıtıp, esnafla görüşmeler yaptı. Vatan Partisi İskenderun ilçe başkanı İbrahim Bedir, Vatan Partisinin ucuz elektrik için kamulaştırılması imza masaları açtıklarını belirterek şunları söyledi:

“İskenderun’da basın açıklaması yaptık, arkasından sanayi bölgesinde esnafımızı ziyaret ettik. Şimdi ise üç gündür süren imza masasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu anlamda değişik çalışmalar yürüteceğiz. Halkımızdan imza masalarına ve partimize destek gelmektedir” dedi.
Elektrik dağıtımın kamulaştırılması, ucuz elektrik verilsin ve zamlar geri çekilsin imza kampanyasını vatandaşa sorduk. Bazı vatandaşlar ironi yaparak “Daha fazla zam istiyoruz. Belki o zaman aklımız başımıza gelir” diyerek dalga geçtiler.

Vatandaşların düşüncesi “Elektriğin devlet eli ile yürütülmesi, özel şirketlerin bu alandan çekilmesini, devletin özel sektöre göre daha ucuz elektrik vereceğini düşünüyoruz” diyorlar. İmza masalarına daha çok ev hanımları, emekliler daha çok ilgi gösteriyorlar. “Bizler canımız yandı. Elektrik fiyatları böyle giderse biz elektrik kullanamayız” diyerek, hükümetin derhal bu konuda çözüm üretmesini ve zamları geri çekmesi talebinde bulunuyorlar. Vatan Partisinin bu çalışmasını alkışladıklarını belirtiyorlar.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER