Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunVatan Partisi Vekilleri Sahaya İndi

Vatan Partisi Vekilleri Sahaya İndi

Vatan Partisi Hatay Milletvekilleri sahaya indi. Vatan Partisi Milletvekilleri İskenderun Atatürk anıt alanında bir basın açıklaması yaparak, arkasından Vatan Partisi Genel Başkanı Dr.Doğu Perinçek’in “Doğu Perinçek’ten Vatandaşa Mektup Var” bildirisini dağıttılar.

Vatan Partisi Milletvekili adaylarından Zerrin Öztürk, Sadık Karakaş, Ali Erdem Köz, Ali Başkut, Gönül Gökkan Kurtul ve İsmail Hıfzı Çoşkuner basın toplantısına katılarak birer kısa konuşma yaptılar.

Zerrin Öztürk, Hatay deprem öncesine ve sonrasına dikkat çekerek “ Hatay zaten deprem öncesi büyük sıkıntılar içinde kalmıştı, işsizlik, sınır sorunları derken ekonomisi bozulmuştu. Bunun arkasından yüzyılın büyük felaketi denilen depremde bir sabah uyandılar. İnsanlarımız evlerini, canlarını ve de yaşamlarını sürdürecek imkanlardan yoksun kaldılar. Büyük boşluk içinde kaldılar. Bu büyük acılar içinde 14 Mayıs seçimlerine gidiyoruz. Bizim Hatay halkı ile görüşmelerimizde huzur, geçim, yaşamlarının iyileştirilmesini isterken, depremin yaralarının en kısa zamanda sarılmasını istemektedir. Herkese eşit ve hakkaniyet temelinde yardımların yapılmasını istemektedir. Biz çözümün somut olmasını, ranta dayalı olmadan, kaynakların gösterilerek çözülmesini istiyoruz. Biz Vatan Partisi olarak geziyor, bildirilerimizi sunuyor ve onların sorunlarını çözmek için 24 saat onların emrinde olacağız. Sözümüz sözdür, bize destek verin bunları yapalım, diyoruz.”

Sadık Karakaş, “Vatan Partisi güçlü bir ekonomi, güçlü bir devlet ve komşularımızla komşularımızla işbirliği, birlikte yaşama ve bunu yapabilmek için de NATO’dan çıkmamız lazımdır. Ekmek teknemizi korumak, emeği korumak için partimden aday oldum” dedi.

Ali Erdem köz, üç önemli noktaya dikkat çekerek konuşmasına yaptı. “Vatan Partisi gıdanın güvenliğini, güvenliğin güvenliğini, sağlığın güvenliği aslında insanların kaygı duyduğu Hatay jeopolitik olarak çok değerli ve çok önemli, neden değerli? Hemen karşımızda 900 kilometre sınır arazisi var bu topraklar çok değerlidir. Biz tarım arazilerini kullanamıyoruz, çünkü Suriye’nin toprak bütünlüğü sağlanmış değildir, Suriye’nin toprak bütünlüğü Türkiye’nin toprak bütünlüğüdür. Suriye’de terör örgütleri bitirilmeden ekonominin canlanması mümkün değildir. Gerek Cumhur gerek Millet İttifakının komşuları ile barış ve dostluk politikaları yoktur, bu anlamda da çözümleri yoktur, Vatan Partisinin komşuları işbirliği yaparak, hem barışı hem de ekonomimizi canlandıracaktır” şeklinde konuştu.

Ali Başkut, Vatan Partisinden aday olmasını, Hatay ilini iyi tanıdığını ve planlama anlamında Hatay’ın bu ağır sorunlarını Vatan Partisinin programı ile olacağını söyledi. Gönül Gökkan Kurtul “Üreten ve büyüyen bir Türkiye, Depremin yaralarını saracak bir Hatay için halkımızdan destek istiyoruz” dedi. Milletvekili adaylarından İsmail Hıfzı Çoşkuner ise milliyetçiliğin, Cumhuriyetçiliğin yolunun emperyalizme karşı olmaktan geçiyor. Emperyalizme karşı değilsiniz, hiçbiri olamazsınız.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER