Perşembe, Mayıs 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelVATAN PARTİSİNDEN SINIRDA AMERİKA VE PKK-PYD PROTESTOSU

VATAN PARTİSİNDEN SINIRDA AMERİKA VE PKK-PYD PROTESTOSU

Amerikan tanklarının Türkiye sınırlarına namlularının çevrilmesi Vatan Partisi Hatay yöneticileri tarafından protesto edildi.
Vatan Partisi Hatay il başkanı Yunus Özgür Yıldırım, il sekreteri Sadık Karakaş, il yönetim kurulu üyesi Emrah Koç, Mustafa Bebek, İskenderun ilçe başkanı İbrahim Bedir, Kırıkhan ilçe başkanı Gönül Gökkan, Suriye’nin kasabası olan Atme sınırına giderek bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.
Sınırdaki basın açıklamasını Hatay İl başkanı Yunus Özgür Yıldırım yaptıl. Vatan Partisi yöneticileri daha sonra sınırdan ayrıldılar.
Yunus Özgür Yıldırım basın açıklamasında şunları söyledi:
“Sınır bölgesindeyiz, arka tarafımızda Bükülmez yani sınır karakolumuz arkamızda kalmıştır. Hemen bulunduğumuz arkamızda Suriye’nin Atme kasabası bulunmaktadır. Atme kasabasının kuzeyinde PKK ve PYD gibi terör örgütleri bulunmaktadır. Güney tarafında ise diğer terör örgütleri bulunmaktadır.
Biz bu sınırı Vatan Partisi olarak hem Türkiye’ye hem de dünya’ya mesaj vermek için geldik. Amerikan tankları Suriye sınırından ülkemize doğru çevrilmiştir. Mehmetçiğimiz emperyalizme ve teröre karşı kararlı şekilde savaşmaktadır. Bu koşullarda Türk Milleti olarak Mehmetçiğimizin sonuna kadar arkasındayız. Türk askerine güveniyoruz. Vatan Partisi olarak hiçbir zaman Türk askerinin zaferinden şüphe etmedik.
Hatay Suriye krizinden sonra büyük sıkıntılar çekti. Terör ve sınırların kapanması ile ticaret çok baltalandı. İnsanlar ciddi sıkıntılar çekti, insanlar büyük huzursuzluk yaşadı, bunların çözümü Mehmetçik teröre karşı mücadele ederken, Suriye devleti ile el, ele verip emperyalizmi bu topraklardan söküp atmaktır.
Türkiye-Suriye birlikteliğinin devamı olarak, Vatan Partisi olarak İncirlik üssü’ne el konulmasını ve ABD’ye yasaklanması, Mehmetçiğin denetimine verilmesini için bir kampanya başlattık. İncirlik üssü’ne el konsun kampanyasını buradan, sınırdan başlatıyoruz, vatana ve millete hayırlı olsun diyorum.
Sınırımızda güvenliğin sağlanması, aynı zamanda Suriyeli mültecilerin vatanlarına sağ-selim dönmesini sağlayacaktır. Türkiye ve Suriye barışın imzalanması yakındır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER