Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiVatandaşın yüzde 63'ü kadına yönelik şiddete dair İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeyi onaylamıyor.

Vatandaşın yüzde 63’ü kadına yönelik şiddete dair İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi onaylamıyor.

Metropoll Araştırma şirketinin yaptığı son anket sonuçlarına göre, vatandaşın yüzde 63’ü kadına yönelik şiddete dair İstanbul Sözleşmesi‘nden çekilmeyi onaylamıyor.

MetroPOLL Araştırma, “İstanbul Sözleşmesi” olarak bilinen, “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” ile ilgili önemli bir araştırmaya imza attı.

Araştırma sonucuna göre, halkın yüzde 63.6’sı hükümetin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini onaylamıyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 17’si “Evet, sözleşmeden çekilmeyi onaylıyorum” derken, yüzde 19.4’ün ise konuya dair fikri bulunmuyor.

İstanbul Sözleşmesi nedir?

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi, kadına karşı şiddet ve aile içi şiddet konularında temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen bir uluslararası insan hakları sözleşmesidir.

11 Mayıs 2011’de İstanbul’da imzaya açılmış olması nedeniyle kısaca “İstanbul Sözleşmesi” olarak bilinir. 2014 yılında yürürlüğe girmiştir. Temmuz 2020 itibariyle 46 ülke ve Avrupa Birliği tarafından imzalanmış, imzacı ülkelerin 32’sinde onaylanmıştır. 12 Mart 2012’de ilk imzacı Türkiye olmuştur.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER