Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiVatandaşlar, Erdoğan'a Desteği Azalttı

Vatandaşlar, Erdoğan’a Desteği Azalttı

Türkiye’nin Nabzı Aralık 2019‘ adlı bir anket yayımlayan Metropoll Araştırma Şirketi, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden şu ana kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a olan yüzde 67,6 oranındaki desteğin yüzde 43,7 seviyesine düştüğünü bildirdi.

Vatandaşlar, Erdoğan’a Desteği Azalttı

Libya Tezkeresi Onaylanmıyor

Ankete katılım sağlayan vatandaşlara, “Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesini onaylıyor musunuz?” sorusu soruldu. Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme konusunda katılımcıların yüzde 37,7’si onaylarken, yüzde 49,7’si ise onaylamadığını bildirdi.

Vatandaşlar, Erdoğan’a Desteği Azalttı

Ankette, AKP’lilerin yüzde 87,9’u Erdoğan’a onay verirken, MHP seçmeni yüzde 52 ile ikinci sırada bulundu. Erdoğan’a görev onayında en düşük destek ise yüzde 1,3 ile İyi Parti ve yüzde 6,6 ile CHP seçmeninden geldi. Diğer partililerin yüzde 25’i de aralık ayı için Erdoğan’ı onayladıklarını belirtti.

AKP’li Seçmenlerin Erdoğan’a Desteği Azaldı

2019 yılının Aralık ayında partililerden Erdoğan’a verdikleri “görev onayında” bir düşüş yaşandı. HDP seçmeni ise son bir ayda yüzde 2,5’lik seviyesinde cumhurbaşkanına olan desteklerini yükseltti. Son 1 ayda AKP seçmeninin Erdoğan’a olan desteğinin azaltırken, Cumhur İttifakı’nda yer alan MHP seçmeninin Erdoğan’a verdiği onay oyunun yüzde 79,2’den yüzde 52’ye düştüğü gözlemlendi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER