Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunVatandaşlar'dan Asgari Ücret Açıklamaları

Vatandaşlar’dan Asgari Ücret Açıklamaları

Hükümetin asgari ücrete zammından sonra asgari ücretin 8 binbeşyüz lira olmasını sokaktaki vatandaşa sorduk.

Vatandaşların bir kısmın çok kısa süre için belki çözüm gibi görüneceğini, ama süreç içerisinde asgari ücrete yapılan zamların yetersiz kalacağını ve eriyeceğini ifade ettiler.

Vatandaş asgari ücretin yeterli olması için öncelikle enflasyonun düşürülmesi, üretime yönelik yatırımların yapılması, dolar gibi yabancı paraların meselesinin çözülmesi ve de zincir marketlerin yaptıkları aşırı zamların önlenmesini beklemektedir.

Vatandaşlar asgari ücretten sonra marketleri gezdiklerini ve marketlerden daha asgari ücrete zam lafını duyduktan sonra etiketleri değiştirmeye başladıklarını, yıl başını bile beklemeden gıdadan, giyime her şeye zam kapıda olduğunu ifade ettiler.

Vatandaşlar Ne Dedi?

Naim Yılmaz:

Asgari ücrete yapılan zam büyük bir çözüm değildir, öncelikle üretimin olması gerekmektedir, Türkiye’de şu anda üretim yapılmıyor, tüketim yapılıyor. Bu asgari ücret geçici bir refah sağlayabilir ama enflasyonun yüksek olması dolaysıyla birkaç ay sonra sıfırlanacaktır. Yani üretim yapılmadan, insanların durumu iyileşmeyeceğini düşünüyorum.

İnci Tulumba:

Bu çözüm değil, sayın cumhurbaşkanımız sağ olsun bir artış yaptı. Marketleri ve piyasayı denetlemeleri gerekir, her markette ayrı fiyatlarla karşılaşıyoruz. Denetimin dışında enflasyona dur dememiz lazımdır. Bakın yılbaşından sonra bu zamları diğer ürünlere yapılacak zamlar alıp götürecektir. Hükümetten daha ciddi şeyler bekliyorum.

Habib Ağrı:

Asgari ücret yerine üretim yapılabilinir, ürünlere yapılan zamlar denetlenebilir, yine halkın kullandığı ürünlere kontrollü zamlar olabilir, biz hep dışarıdan çözüm bekliyoruz, böyle olunca da asgari ücret veya ücretlilere yapılan zamlar sanki zararımıza oluyor gibidir, enflasyonu düşürsünler, gıda zamlarını denetlesinler.

Melih Aydın ve Ali Eren:

Asgari ücrete zam yapıldı ama markete girin, zamlar başlamıştır. Serbest piyasa diyoruz herkes istediği zam yapmaktadır. Bunun önlenmesi gerekir.

Zam kesinlikle çözüm değil, yılbaşından sonra yapılacak başka zamların karşısında asgari ücrete yapılan zam devede kulak kalacaktır. Biz pasaport çıkarmaya gidiyoruz, ama hangisine yetişeceğimizi bilemiyoruz.Enflasyona, kalkınmaya öncelik verilmelidir, üretime yatırım şarttır ama bizim esnafımızı kötülemek için söylemiyorum, her  fırsatta her şeye fahiş zam yapıyorlar. Biz öğrenciyiz, ev bulamıyoruz. Ev kiraları 5 binin üzerinde asgari ücreti 8500 alan birisi bu kirayı nasıl verecektir? Öğrencilere yırt çıkmıyor, bizler son derece mağduruz.

Yani dışa bağımlılık sorunu çözülmeli, enflasyon çözülmeli, paramızın değeri korunmalıdır, kısaca çözüm olarak bizim üretmemiz gerekiyor.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER