Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayVatandaşların Alım Gücü Düşüyor!

Vatandaşların Alım Gücü Düşüyor!

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir ile Suzan Şahin, İğneden ipliğe her gün zamlarla artan enflasyonla vatandaşın alım gücünün her geçen gün düştüğünü, maaşların sürekli eridiğini bildirdi, konu ile ilgili önergeyi Meclis Başkanlığı’na sundu.

İktidar seyirci …

Ülkemizde her gün gelen zamlarla dizginlenemeyen enflasyonla vatandaşlarımızın her geçen gün yoksullaştığını, alım gücünün düştüğünü gördüklerini belirten Tokdemir ile Şahin, önergede şunlara yer verdi: “İnsanlar artık temel gıda maddelerini bile alırken zorlanmaktalar.

İğneden ipliğe her gün zamlarla artan enflasyonla vatandaşın alım gücü her geçen gün düşmekte, maaşlar sürekli erimektedir. İnsanların temel gıda maddeleri bile zamlar yüzünden alınamaz hale gelmiştir. Una yüzde 40’ın üzerinde zam gelirken şekere bir yılda yüzde 420 zam geldi.

Önlemler alınmalı …

Sütün kilosu 15 lira yükseldi. Yumurtaya yüzde yüz zam geldi. Garibin bir kuru ekmeği var, bu gidişle onu da satın alamayacak hale gelecek. Keza bu soğuk kış günlerinde kömüre, doğalgaza, elektriğe gelen zamlarla milletin cebi yanmış durumda. Zamlar gıda ve ısınma ile sınırlı değildir. Kira fiyatları, konut, araba, dayanıklı tüketim malları, beyaz eşya, giyim-kuşam her şey ateş pahasına çıkmış durumda. Ülkemizdeki bu zamların vatandaşın yaşamına etkilerini inceleyip buna karşı yapılması gerekenlerin belirlenmesi gerekmektedir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER