Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelVatandaşların Çoğu Çocuklarının Öğretmen Olmasına Karşı

Vatandaşların Çoğu Çocuklarının Öğretmen Olmasına Karşı

Araştırma şirketi Areda Survey, 10 bin kişinin katılım gösterdiği 24 Kasım Öğretmenler Günü ve milli bayramlar araştırmasının sonucunu yayımladı. Araştırma sonuçları herkesi şaşırttı. Araştırma şirketi Areda Survey tarafından yapılan araştırmanın sonucuna göre vatandaşların yüzde 66,6’sı çocuğunun öğretmen olmasını istemiyor.

Vatandaşların Çoğu Çocuklarının Öğretmen Olmasına Karşı

10 bin 467 kişinin katıldığı araştırma 28-31 Ekim tarihleri arasında yapıldı. ‘Öğretmenler gününü kutladığınız bir öğretmeniniz var mı? sorusuna katılımcıların yüzde 69,3’ü “Evet” derken yüzde 30,7’si “Hayır” cevabında bulundu.

Öğretmenlik Mesleğinin Prestiji Düştü

10 bin kişinin katılım gösterdiği 24 Kasım Öğretmenler Günü ve milli bayramlar araştırmasının sonucunu yayımlayan Araştırma şirketi Areda Survey “öğretmenlik mesleğinin statü ve prestij” sorusuna katılımcıların yüzde 67,3’ü kayba uğradığı, yüzde 15,6’sı aynı kaldığı, yüzde 14,2’si de statü ve prestijinin arttığı cevabını verdi.

Toplum Öğretmenlerin Sorununu Önemsemiyor

Araştırma şirketi Areda Survey tarafından yapılan araştırmaya katılan 10 bin katılımcının yüzde 79,4’ü toplumun öğretmenlerin sorunlarını önemsemediğini ve duyarlı davranmadığını düşünüyor.

Ailelerin çocukları için üstlenmedikleri sorumlulukları öğretmenlere yüklediği fikrine ne derece katılıyorsunuz? diye soran şirkete katılımcıların yüzde 39,9’u katıldığını 38,5’i kısmen katıldığını yüzde 21,6’sı ise katılmadığını belirtti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER