Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Atay:“İktidara Karşı Alternatif Oluşturma Çabasındayız

Vekil Atay:“İktidara Karşı Alternatif Oluşturma Çabasındayız

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Samandağ ilçe binasında gerçekleşen sohbet toplantısına TİP Hatay milletvekili Barış Atay, il başkanı Barış Can, il sekreteri Şahin Kışlakçı, ilçe başkanı Önder Tam katıldı.

Vekil Atay:“İKTİDARA KARŞI ALTERNATİF OLUŞTURMA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR.”

Hatay milletvekili Barış Atay, toplantıda yaptığı konuşmada: “İktidara karşı bir alternatifimiz vardır. Bunun mücadelesini veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Farklı kitlelere ulaşmak hedefimizdir. Bizim ortaklaştığımız yer, parti tüzük ve programından ziyade yaşamın kendisidir. Demokratik ve çoğulcu bir anlayışla yoksulluğa ve emek sömürüsüne karşı örgütleniyoruz. Siyaset anlayışımız yerelin kendi dinamiklerini oluşturmaktır. Türkiye’de genel siyaset anlayışı çözülmezse yerelde de çözüm zordur. TİP olarak son dönemde yerelle ilgili çalışmalarımız oldu. Milletvekili olarak Türkiye genelinde yetmiş, Hatay’da da yirmi beş halk toplantısı yaptım. Parti olarak platform ve oluşumları destekliyoruz.
Samandağ’da Sözümüz Var Meclisi’nin içerisinde bizim partiyi benimseyen ve üye hatta yönetici olan arkadaşlarımız vardır. Platformun tamamı Türkiye İşçi Parti’li değildir. Partimizle herhangi bir organik bağı yoktur.
Partiler üstü bir oluşum olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Bizim partimiz devrimci, sosyalist bir partidir. Bizim siyaset anlayışımız sadece parlamentoda milletvekilliği kazanmak değildir. Biz toplumsal muhalefeti de örgütlemekle yükümlü bir partiyiz. Ve elli milyona yakın işçi sınıfının da öncü partisi olma iddiamız vardır. Parti olarak hem genel hem yerel seçimlere katılma yeterliliğini sağlamak için çalışmalarımıza başladık.

Bu çalışma kapsamında Hatay’da çok ciddi bir örgütlenme faaliyetine başladık. Bu iki buçuk yıl önce kurulan bir siyasi parti için elbette ki kolay bir iş değil. Bugün itibariyle Hatay il başkanlığı, Antakya, Defne, Arsuz, İskenderun, Samandağ ilçe teşkilatları kurulumunu tamamladı. İl başkanlığı ve Defne ilçe başkanlığı binalarımız açıldı.
Samandağ ilçe binamız da en kısa zamanda kullanımlı hale gelecek ve açılışını yapacağız. Koronadan dolayı açılış yapma şansımız olmadı. Önümüzdeki günlerde diğer ilçelerin binalarını açmayı düşünüyoruz. Seçime girebilme yeterliliğimiz için 41 ilde ve ilçelerde örgütleme çalışmalarımız sürecektir. Örgütlememizin ana aksı işçi sınıfıdır. Bunun yanında toplumun farklı farklı kesimleriyle de örgütlenmemiz olacaktır. Çünkü TİP, kitlesel bir sosyalist parti olma hedefinde.
TİP, Hatay’da olduğu gibi Türkiye genelinde de değişik yerel platform inisiyatif ve sendikalarla diyalog halindeyiz. Eylem birliği ve desteklerimiz sürmektedir.
Türkiye sosyalist devrimci mücadelesinde en önemli partilerden biri olan İşçi Partisi’nin geleneğini sahipleniyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Etiketler: Türkiye İşçi Partisi (TİP), Samandağ,  TİP Hatay milletvekili Barış Atay, İl başkanı Barış Can, il sekreteri Şahin Kışlakçı, ilçe başkanı Önder Tam

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER