Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Güzelmansur, Devlet Yurdunda Kalmayan Öğrencilerin Mağduriyetine Dikkat Çekti

Vekil Güzelmansur, Devlet Yurdunda Kalmayan Öğrencilerin Mağduriyetine Dikkat Çekti

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs tedbirleri kapsamında devlet yurtlarında kalan öğrencilerin yatırdıkları Mart ayı ücretlerinin iade edileceği, Nisan, Mayıs ve Haziran ücretlerinin de alınmayacağını anımsatarak, yeterli devlet yurdu olmadığı için özel yurt, apart ya da evde barınmak zorunda olan yaklaşık 2,5 milyon öğrencinin mağduriyetine dikkat çekti.

Vekil Güzelmansur:

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur “Korona virüs salgını nedeniyle eğitim-öğretime ara verilmesi sonucu zorunlu olarak evlerine dönen üniversite öğrencilerinden, sözleşmeleri öne sürülerek, özel yurt ücretleri talep edilmeye devam edilmekte, hatta öğrenciler icra ile tehdit edilmektedir” ifadesinde bulundu.

“Salgın Sadece Toplumun Sağlığını Değil, Ekonomiyi de Tehdit Ediyor”

Vekil Güzelmansur, Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 2,5 milyon öğrencinin göz ardı edilmesinin büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Vekil Güzelmansur, Devlet Yurdunda Kalmayan Öğrencilerin Mağduriyetine Dikkat Çekti

CHP’li Güzelmansur “Salgın sadece toplum sağlığını değil ekonomiyi de tehdit ediyor. Bu dönemde işsizlik daha da arttı, hane gelirleri iyice düştü. Dolayısıyla bu öğrencilerin kalmadıkları yurtların ücretlerini ya da apartların, evlerin kiralarını ödemelerini beklemek ne akla ne vicdana sığar” dedi.

Vekil Güzelmansur, Bakan Kasapoğlu’na Sordu

CHP’li Güzelmansur, T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. M. Muharrem Kasapoğlu’na “bu kapsamdaki öğrencilere yurt ücreti, apart-ev kirası desteği verilerek” sorunun çözümü noktasında bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER