Perşembe, Nisan 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiVekil Güzelmansur, Devreden KDV Sorununu Gündeme Taşıdı!

Vekil Güzelmansur, Devreden KDV Sorununu Gündeme Taşıdı!

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, firmaların devreden KDV alacaklarının akıbetini verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Güzelmansur, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde devreden KDV alacaklarının ne zaman ve ne şekilde ödeneceğini sordu.

 

Küresel salgınla birlikte bazı sektörlerin faaliyetlerinin durduğunu, bazı sektörlerin ise üretim kapasitelerini düşürdüğünü söyleyen CHP’li Güzelmansur “Bu dönemde oldukça yüksek borcu bulunan reel sektör için borç çevrimi neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Bu durum ekonomi döngüsünde de çok ciddi aksamalara neden olmaktadır” dedi.

Çare KDV Alacaklarının Ödenmesi

Reel sektörün likidite sorununu aşması, borç çevrimini gerçekleştirmesi noktasında devreden KDV alacaklarının ödenmesinin önemli olduğunu söyleyen Güzelmansur’un, Bakan’a yönelttiği sorular şunlar:

Firmaların devreden KDV alacaklarının toplam miktarı ne kadardır?

Firmaların devreden KDV alacakları ne zaman ve ne şekilde ödenecektir?

Şubat 2019’da gerçekleştirilen 134’üncü Vergi Konseyi Genel Kurulu’nun da ana gündem maddelerinden birini oluşturan devreden KDV sorununun çözümü konusunda o günden bu yana yapılan çalışmalar nelerdir?

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER