Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay Habervekil Güzelmansur, Hatay’da da yoğun mesaisine hız kesmeden devam ediyor.

vekil Güzelmansur, Hatay’da da yoğun mesaisine hız kesmeden devam ediyor.

 

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’da da yoğun mesaisine hız kesmeden devam ediyor.

vekil Güzelmansur, Hatay’da da yoğun mesaisine hız kesmeden devam ediyor.

Meclis çalışmalarının olmadığı günlerde, Hatay’da sivil toplum, esnaf, vatandaş ziyaretlerini aralıksız sürdüren Güzelmansur, dün de çeşitli açılış ve ziyaret programları gerçekleştirdi. Önce Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Reyhanlı – Gazimürsel bağlantı yolunun açılışına katılan CHP’li Güzelmansur, sonrasında ise Reyhanlı Çukobirlik Kooperatifini ziyaret etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Nihat Dağ, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu’nun katıldığı açılış ve ziyaret etkinliklerinde yaptığı konuşmada Güzelmansur şunları söyledi:

“Suriye krizinden etkilenen illerin başında Hatay geliyor. En çok etkilenen ilçelerimizin başında da Reyhanlı geliyor. Bizim buradan 10 Kilometre sonra Cilvegözü sınır kapısı var. İktidarın yanlış dış politikaları nedeniyle ve şu anda U dönüşü yaptıkları politikaların sonucunda hem Cilvegözü hem de Yayladağı sınır kapımız kapatıldı. Bu nedenle 2011’de sadece Cilvegözü sınır kapısından günlük 250 tır sebze ve meyve taşınıyordu. Şuan bu rakam Hatay’da sadece 100 tıra düştü, oda İskenderun’dan gemiyle gidiyor, Mısır üzerinden. Vekil seçildikten sonra yüzlerce kere dile getirdim. Dedim ki 14 ülkeye açılan sınır kapılarımızı açın artık.

Yine dedik ki Lütfen Hatay’ı 5. Teşvik bölgesine alın. 546 bin imza topladı Sn. Büyükşehir Belediye Başkanımız. Dediler ki Hatay’ı alamayız, çünkü geliri çok yüksek olan bir il. Peki, bunu alamıyorsanız, ilçe bazında teşvikler verin. Bunun örnekleri de var, Çanakkale ilimizin Biga ilçesi ayrıcalıklı teşvik bölgesinde, biz de bunu Hatay için hükumetten istiyoruz.”

CHP’li Güzelmansur, Reyhanlı Çukobirlik Kooperatif Başkanı Cuma Ali Kara ve yönetimle yaptıkları istişarelerde tarım ile ilgili yaşanan sorunların, çiftçiye verilmesi gereken destek primlerinin ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma projelerinin masaya yatırıldığını aktardı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER