Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Güzelmansur: "Yurtdışındaki Türklerin Ülkeye Getirilmesi Çalışmaları Sürüyor"

Vekil Güzelmansur: “Yurtdışındaki Türklerin Ülkeye Getirilmesi Çalışmaları Sürüyor”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, yurt dışındaki Türklerin ülkeye getirilmesi konusundaki çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı ve o ülkelerdeki büyükelçilerin çabaları sürerken, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da yurtdışındaki Türklerin bu sorununa çözüm için çalışıldığı kaydetti.

Vekil Güzelmansur: “Yurtdışındaki Türklerin Ülkeye Getirilmesi Çalışmaları Sürüyor”

Vekil Güzelmansur: “Ülkemize Dönemeyen Vatandaşların Yurda Dönüşü Konusundaki Taleplerinizle Yakinen İlgileniyorum”

Milletvekili Mehmet Güzelmansur’un açıklaması şu şekilde oldu:

“Yakını yurtdışında kalan ve ülkemize dönmesi için bir umut bekleyen değerli hemşehrilerim,

Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde çalışan ve ülkemize dönemeyen yakınlarınızın yurda dönüşü konusunda taleplerinizle yakinen ilgileniyorum. Konu, tarafıma iletilir iletilmez, hem Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu’nun hem de Dışişleri Komisyonu’nun bir üyesi olarak, doğrudan Dışişleri Bakanlığı ve ilgili Büyükelçilikler nezdinde derhal gerekli girişimlerde bulundum. Karşılıklı bilgilendirmelerimiz de devam etmekte.

“Evde Kalalım”

Uçuşların iki yönlü askıya alınması nedeniyle, sorunun çözümü için uğraşıyorum. Bu süreçte hem ülkemizdeki hem de yurtdışındaki vatandaşlarımız, hep birlikte lütfen şu hususlara harfiyen uyalım. Evde kalalım. Zorunlu hallerde dışarı çıktığımızda, sosyal mesafeyi (1 metre) koruyalım. Sıklıkla ellerimizi yıkayalım, hijyen kurallarına uyalım. Hiçbir endişeniz olmasın. Ne sizleri ülkemizde endişe içinde, ne de yakınlarınızı yurtdışında yalnız bırakmayacağım. Bu sorunu, ortak hareket ederek, el birliğiyle çözeceğimizden ve sağlıklı günlere yakın zamanda kavuşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Hepinize saygılarımı sunuyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER