Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Hatimoğulları ve Şanverdi'den "Suriye Sınırında Artan Göç Rakamı" Yorumu

Vekil Hatimoğulları ve Şanverdi’den “Suriye Sınırında Artan Göç Rakamı” Yorumu

Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi ve Hataylı Siyasetçi HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, Hatay‘ın Suriye sınırında artan zorunlu göçün rakamını Meclis gündemine taşıdı.

Suriye ordusu, Rusya destekli bir operasyonla, ülkenin kuzeybatısındaki stratejik kasaba Maaret el Numan’ı ele geçirdi. Ardından bölgedeki radikal silahlı gruplar kuzeye kaçmaya devam ediyor. Çatışmalar, Hatay’ın Suriye sınırına yönelik zorunlu göçün rakamına da her geçen gün yenilerini ekliyor.

Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi konuyu gündeme taşıyarak TBMM Genel Kurul’unda konuştu.

“Türkiye’de 3,5 Milyon Suriyeli Var”

Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi “Türkiye, şu anda dünyada en fazla Suriyeliyi barındıran ülke olarak, 3 milyon 514 bin kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’deki Suriyelilerin çoğu, Suriye-Türkiye sınırına yakın olan bölgelerden gelmektedir. Bu bölgeler, aynı zamanda yoğun çatışmaların da olduğu bölgelerdir.

Esed güçlerinin, son günlerde, diğer ülkelerin hava desteğiyle İdlib’in güneydoğusundaki en büyük ilçesi olan Maaret El Numan’a ve çevresine hedef gözetmeksizin yaptığı saldırılar sonucunda yüzlerce masum insan hayatını kaybederken, yüz binlerce insan da sınıra doğru akın etmeye başlamıştır.

Vekil Hatimoğulları ve Şanverdi’den “Suriye Sınırında Artan Göç Rakamı” Yorumu

Hatay Valiliğimiz, Jandarmamız, Emniyetimiz, AFAD Başkanlığımız, Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüz ve tüm kurumlarımızla, Hükûmetimiz, gerekli tedbirleri almış durumdadır. Gerekli tedbirler, ilgili kurumlar tarafından sürekli olarak güncellenmektedir. Ne İdlib’te, ne de güney sınırımızın diğer bölgelerinde hazırlıksız olduğumuz herhangi bir durum söz konusu değildir. Evlerini terk eden yüz binlerce Suriyeli, eşyalarını da taşıdıkları uzun araç konvoylarıyla, terörden arındırılan Fırat Kalkanı ile Zeytindalı bölgelerine göç etmektedir.” dedi.

Türkiye, İdlib’te Çatışmasızlık Bölgesi İlan Edemedi

Hataylı Siyasetçi, HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç ise “Bugün, İdlib’te yoğunlaşmış olan savaşın sonucunda, Türkiye’ye akın akın gelenlerin kimisinin gerçekten sivil olan mülteciler olduğunu, ama önemli bir bölümünün de Selefi cihadist çetelerden oluştuğunu bilmekle birlikte, şunu söylemek durumundayız… Bu ülkede, Ankara ve İstanbul dahi güvenli değildir. Bugün, ‘İdlib’te çatışmasızlık bölgesi ilan edilecek’ adı altında bir rol üstlenildi, Türkiye, bu rolü yerine getiremedi. AKP iktidarı, bu rolün altında kaldı ve dolayısıyla bugün oturup şunu düşünmek zorundadır: İdlib’ten gelecek Selefi cihadist çetelerle bu ülkede ne yapacak?” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER