Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Kaşıkçı, "Hatay Havalimanı"nın "Tayfur Sökmen Havaalanı" Olması Teklifini Hatırlattı

Vekil Kaşıkçı, “Hatay Havalimanı”nın “Tayfur Sökmen Havaalanı” Olması Teklifini Hatırlattı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına Kamu İktisadi Teşebbüsü’den (KİT) olan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün 2011-2016 yıllarına ilişkin bölümlere yönelik konuşan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Hatay Havalimanı’nın isminin “Hatay Tayfur Sökmen Havalimanı” olması teklifini anımsattı.

Vekil Kaşıkçı, “Hatay Havalimanı”nın “Tayfur Sökmen Havaalanı” Olması Teklifini Hatırlattı

Vekil Kaşıkçı, “Hatay Havalimanı’nın adının Tayfur Sökmen Havalimanı olarak değiştirilmesi” teklifinin 12 Aralık 2018 tarihinde komisyona sunmuştu.

Vekil Kaşıkçı, Teklifi için Bakanlıktan Yanıt Bekliyor

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, “Devlet Hava Meydanları İşletmesinin tartışıldığı bir toplantıda Hatay Milletvekili olarak Hatay Havalimanı’nın isminin “Hatay Tayfur Sökmen Havalimanı” olmasını teklif etmiştim. Bu teklifim üzerine Komisyonda bulunan tüm partili arkadaşlar bu teklifimize “Evet” cevabı verdiler. Bunun üzerine Sayın Komisyon Başkanımız bu teklifi bireysel bir tekliften çıkarıp bir Komisyon teklifi hâline getirmeyi bizlere önerdi ve o gün Komisyonda olan bütün milletvekillerinin imzasıyla bir tutanak hazırlandı.

Biz o gün Hatay ilimize hizmet vermekte olan havalimanının “Tayfur Sökmen Havaalanı” olarak değiştirilmesi hususunda Komisyonumuzun tavsiye kararının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne iletilmesini arz ve teklif etmiştik. Bu teklif önemli bir teklifti çünkü Komisyondaki tüm milletvekillerinin ortaklaşa imza altına aldığı ve Sayın Başkanımızın da ilk imzayı attığı bir teklifti.
Gönlümüz bu çok kıymetli bir Komisyon, fikir birliğiyle bir havalimanının isminin değişmesi noktasında bir karar vermiş olmasını arzu ediyordu. Hatay Cumhuriyeti’nin ilk ve son Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’in isminin. Hatay havalimanına eklenmesi teklifimize Bakanlıktan bir cevap verilmesini de bekliyorum” sözlerine yer verdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER