Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiVekil Oruç KPSS Soru Önergesi Sundu

Vekil Oruç KPSS Soru Önergesi Sundu

1 Temmuz´da yapılan KPSS 2022 lisans sınavında çıkan bazı soruların bir yayınevinin soru kitabında geçmesi üzerine başlayan tartışma, Hataylı milletvekili tarafından önergeyle parlamentoya taşındı. Tartışma üzerine CHP milletvekilleri de açıklamalarla konuyu siyaset gündemine taşımı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise iddialar üzerine Devlet Denetleme Kurulunu olayı incelemesi için görevlendirmişti. Erdoğan, kararname ile dün de ÖSYM Başkanını görevden almıştı.

Samandağlı Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, önergesinde, “31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı´nda (KPSS) çok sayıda sorunun Yediiklim Yayınları´nın deneme soru kitapçığında yer alması, sınava giren adaylar tarafından şaibe iddiaları kamuoyuna yansıtılmış ve toplumda ciddi bir tepkiye neden olmuştu. ÖSYM yayınladığı açıklamada; iddiaların asılsız olduğunu ifade etse de 3 Ağustos tarihli resmî gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın imzasıyla yayınlanan kararla, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün görevinden alınmıştır. Ayrıca 2022 KPSS sorularının internette satıldığı iddiaları da basına yansımıştır” iadesine yer verdi.

“ÖSYM Başkanı neden görevden alındı?”

Milletvekili Oruç, TBMM Başkanlığına verdiği ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: “İddialar asılsız ise ÖSYM Başkanı neden görevden alınmıştır? KPSS ile ilgili iddiaların asılsız olduğu açıklaması nasıl araştırılmadan hemen yapılabilmiştir? KPSS 2022 sorularının deep web sayfalarında satıldığı iddiaları doğru mudur? Bu iddialar araştırılacak mıdır? KPSS 2022 sorularının bahsi geçen yayınevine önceden verildiği iddiası doğru mudur? Konuyu araştırmak üzere çalışmalar başlatılmış mıdır? Sınav soruları başka yayınlarda/kurslarda yer almış mıdır? Sınav soruları kimler tarafından sızdırılmıştır? Bununla ilgili gerekli soruşturma başlatılmış mıdır? Sınav iptal edilerek yeniden yapılacak mıdır?”

TİP´li öğrencilerden 9 kentte açıklama

Türkiye İşçi Partili (TİP´li) öğrenciler, dün 9 kentte “KPSS iptal edilsin, sorumlular hesap versin” açıklaması yaptı. TİP´li öğrenciler açıklamalarını saat 16.30 ile 19.45 arasındaki farklı saatlerde yaptı.

TİP´ten yapılan açıklamada, aralarında Hatay´ın da bulunduğu basın açıklaması yapılan iller ve açıklama yerlerinin şunlar olduğu açıklandı: İstanbul ÖSYM önü (4. Levent), Ankara Yedi İklim Yayınevi önü, İzmir Türkan Saylan Kültür Merkezi (TSKM) önü, Eskişehir Ulus Anıtı önü, Antalya Attolos Meydanı, Adana ÖSYM önü, Hatay- İskenderun Güvercinli Park, Gaziantep Yeşil Su Meydanı ve Diyarbakır TİP Diyarbakır İl Binası önü.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER