Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaAdanaVekil Oruç Önergeyi TBMM'ye İletti

Vekil Oruç Önergeyi TBMM’ye İletti

Hatay-Samandağlı HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, erkekler Ağustos ayında 31 kadını ve 7 çocuğu öldürdüğünü, 2022 yılının ilk sekiz ayında ise; erkeklerin 222 kadını öldürdüğünü, 102 kadını taciz ettiğin, 1175 çocuğu istismar ettiğini ve 534 kadına şiddet uyguladığını vurguladı.

Milletvekili Oruç, Bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan haberlerden derlediği erkek şiddeti çetelesine göre; erkeklerin Ağustos ayında 31 kadını ve 7 çocuğu öldürdüğünü söyledi. Ağustos’ta en az 13 kadının ölümünün basına “şüpheli” olarak yansıdığını belirten Milletvekili Oruç, erkeklerin, en az 79 kadına şiddet uyguladığını, en az 12 kız ve oğlan çocuğunu istismar ettiğini, en az 13 kadını taciz ettiğini bildirdi.

Her ay 30 kadın katlediliyor …

Milletvekili Oruç, konu ile ilgili önergesinde şunlara yer verdi: “2022 yılının ilk sekiz ayındaki erkek şiddeti çetelesine göre; erkekler 222 kadını öldürmüş, 102 kadını taciz etmiş, 1175 çocuğu istismar etmiş, 534 kadına şiddet uygulamıştır. 2022’nin ilk sekiz ayında 132 kadının ölümü ise basına “şüpheli” olarak yansırken, erkekler tarafından en az 30 çocuk katledilmiştir. 2021 yılında ise en az 339 kadın erkeklerce öldürülmüştür.

Önlem adına çalışmalar var mı?

Bu bağlamda; İçişleri Bakanının iddia ettiğinin aksine kadın cinayetlerindeki artışın, faillere uygulanan cezasızlık politikasıyla ilgili olduğunu düşünüyor musunuz? Şüpheli kadın ölümleri hakkında sizce yeterli araştırma yapılmakta mıdır? Soylu’nun paylaştığı istatistik ile basın taraması ile elde edilen veriler arasındaki farkın nedeni nedir? Ayda ortalama 30 kadının erkekler tarafından katlediliyor oluşuna ilişkin Bakanlığınızın hayata geçireceği bir acil planı olacak mıdır? İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararı alındığı günden bu yana kaç kadın erkekler tarafından öldürülmüştür ve kaç kadın erkek şiddetine maruz kalmıştır?

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER