Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağVekil Oruç Yol Sorunu Önergesini Sundu

Vekil Oruç Yol Sorunu Önergesini Sundu

Samandağlı Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, İki yıl önce yaptırılan Samandağ-Çevlik ile Arsuz-Kale arasındaki 26 km’lik yolda kaya parçalarının düşmesi sonucu zaman zaman yaşanan yol kapanmaları ile ilgili soru önergesini TBMM’ye iletti.

Oruç, TBMM’e sunduğu önergesinde; ”2020 yılının Temmuz ayında açılışı yapılan Samandağ-Arsuz yolu, hemen hemen her yağmur yağdığında heyelandan dolayı kapanmakta ve yol, sık sık trafik kazalarıyla gündeme gelmektedir. En son 3 Eylül’de Samandağ-Arsuz yolunda yaşanan kazada beş kişi yaralanmış, biri çocuk iki kişi hayatını kaybetmiştir. Bölgede şebeke çekmediği için de kaza sonrasında yardım geç gelmiştir. Teknik hiçbir detay düşünülmedi. Yol daha açılmadan defalarca açıklama yaptım. ‘Bölgede eğimli yüzey çok dik, kuvvetli yağışta heyelan olur dedim’, çok geçmeden oldu. Yağmur toplanma kanalları yok. Menfezler dar, yollar göle dönecek’ dedim.” ifadelerini kullandı.

Bu bağlamda;

  1. ”Bölge jeolojik ve topografik açıdan incelenmeden mi Samandağ-Arsuz yolu yapılmıştır?
  2. Yolun sürekli heyelanlar nedeniyle kapanması olağan mıdır? Bununla ilgili gerekli önlemler alınmakta mıdır?
  3. Yolda yaşanan ölümlü kazaların ardından böyle kazalara neden olmamak için önlemler alınmış mıdır?
  4. Riskli bölgede şebeke altyapısı neden sağlanmamıştır?
  5. Yaban Hayatı Koruma Alanı olan bölgeye yol yapılmadan önce, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu alınmadığı doğru mudur?” şeklinde önergesini iletti.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER