Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayVekil Oruç'tan MKÜ Onkoloji Önergesi

Vekil Oruç’tan MKÜ Onkoloji Önergesi

Oruç, kadro açılmış olmasına karşın atama yapılmamasını soru önergesiyle parlamentoya taşıdı.

Mustafa Kemal Üniversitesi Onkoloji Bölümünde, üç doktor olması gerekirken tek doktorla yaklaşık 10 aydır sağlık hizmeti verilip, tek onkoloji doktorunun da tayininin Ankara’ya çıkması sonrası kadro açılmış olmasına karşın atama yapılmamasını soru önergesiyle parlamentoya taşındı.

Hatay Tabip Odasının (HTO), Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Araştırma Hastanesinde tek doktorlu Onkoloji Bölümü’nün fiilen kapandığını duyurduğunu ifade eden milletvekili Oruç, önergesinde şunlara yer verdi: “Mustafa Kemal Üniversitesi Onkoloji Bölümünde, üç doktor olması gerekirken, tek doktorla yaklaşık 10 aydır sağlık hizmeti verilmekteyken tek onkoloji doktorunun da tayini çıkmıştır. Uzman hekimin kalmadığı onkoloji biriminin fiilen kapandığını ve onkoloji bölümünde tedavisi süren hastalar ve yakınları olmak üzere Hataylılar acilen bu sorunun çözümünü beklediğini iletmiş, bir an önce bölüme üç hekimin atanması gerektiğini vurgulamıştık.

Atama ne zaman yapılacak?

Samandağlı Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, TBMM Başkanlığına verdiği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: “Araştırma Hastanesinde tedavi ve takibi yapılan hastaların durumu nedir? Onlar için bir çözüm planlanmış mıdır? Kadro açılmasına rağmen neden halen doktor ataması yapılmamıştır? Hali hazırda 3 hekimin yapması gereken görevi tek başına yapmaya çalışan ve iş yükü daha da artacak olan Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi tıbbi onkoloji uzmanının yanına 2 hekimin daha ataması ne zaman yapılacaktır?”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER