Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayVekil Şahin Akp'li Belediyelere Seslendi!

Vekil Şahin Akp’li Belediyelere Seslendi!

CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, ”AKP ve MHP’li meclis üyeleri Türkiye genelinde CHP’li belediyeler halka hizmet yapamasın diye ellerinden geleni yapıyorlar.” dedi.

Vekil Şahin konuşmasının Devamında; ”Siyasi ikballeri uğruna belediyeleri çalıştırmayıp, belediye şirketlerini iflas ettirip vatandaşı cezalandıran AKP ve MHP’li meclis üyeleri Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin su fiyatlarını 2017 fiyatlarında tuttular. 4 ile 10 kat artan mazot, inşaat malzemesi, akaryakıt, elektrik, personel gideri maliyetlere rağmen artış yapılmasına izin vermiyorlar. Yarattıkları ekonomik kriz ve %186’ları aşan enflasyonun, pahalılığın utancını yaşayacaklarına maliyetin 3’te 1’i fiyata denk gelen bir ücrette tutarak HATSU’nun su ve kanalizasyon hizmeti vermesini engelliyorlar.” şeklinde konuştu.

HATSU’nun aylık geliri sadece kullanılan aylık elektriği ödemeye yetmiyor. Müteaahhitler HATSU ihalelerine girmiyor. diyen Vekil Şahin; ”18 ihale yapıldı teklif veren şirket olmadı. Halk mağdur ! Halka hizmet gitmesini engelleyen AKP’li meclis üyeleri madem su fiyatlarını maliyeti kurtarmak için artırmıyor o zaman hodri meydan! Hükümet olan partilerinden şu imkanları istesinler; – Belediyelerin kullandığı akaryakıttan KDV ve ÖTV dahil tüm vergilerden arındırsınlar – Belediyelere elektriği yarı fiyatına versinler – Belediyelerin malzeme alışlarında vergileri kaldırsınlar, maliyeti düşürsünler. Hiç olmazsa maliyeti karşılayacak bir fiyat düzenlemesine kabul oyu kullanıp Hatay halkına hizmet gitmesini engellemesinler.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER