Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberVekil Şahin :"Atatürk’ün son mirası olan bu topraklar bizim namusumuzdur!"

Vekil Şahin :”Atatürk’ün son mirası olan bu topraklar bizim namusumuzdur!”

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Suriye halk meclisi tarafından Hatay’ın ana vatana katılışının yıl dönümünde ‘Hatay’ı geri alacağız’ diyerek imza attığı, ülkemizin toprak bütünlüğünü hedef alan hadsiz ve hukuksuz bildiriyi şiddetle kınıyoruz.” dedi
“Atatürk’ün son mirası olan bu topraklar bizim namusumuzdur!”diyen Vekil Şahin sözlerini şöyle sürdürdü
“Birleşmiş Milletler verilerine göre, AKP’nin ihvancı yanlış politikaları sonucu kayıt dışılarla birlikte 5 milyon Suriyeli ülkemizin her yerine yayılmış ve bu milli güvenlik meselesi haline gelmiştir dedik, hala da diyoruz.

3,8 milyon Suriyeli’nin 800 bini Hatay’da yaşıyor.

AKP hükümetinin resmi verilere göre 3,8 milyon Suriyeli’nin 800 bini Hatay’da yaşıyor.
Hatay’ın ve Türkiye’nin demografik yapısını değiştiren dış politikalar sonucu gelinen süreçte, Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesi ve tüm imtiyazlardan faydalandırılması bu sonucu doğurmuştur.
Demografik yapının değişmesinden yüz bularak, yarın bir referandum yapılsa Hatay’ı geri alabiliriz diye hülyalara kapılanlar bilmelidir ki Hatay Türk yurdudur ve Misakı Milli sınırları içindeki tek bir karış toprak dahi pazarlık konusu edilemez.
2011 yılından bu yana karşılıklı yara alan Suriye-Türkiye ilişkilerinin barışçıl çözümünden yanayız. Bu tarz bir açıklama bölgedeki sorunların çözümüne katkı sunmayacağı gibi daha da derinleştirecektir. Ancak yüzyıllardır barış içinde yaşayan Türk ve Suriyeli halk ülkelerini fırsatçı, ikballeri uğruna vatanını ateşe atan politikacılara karşı duracak, kışkırtıcı söylemleri bertaraf edecektir!

Hatay ve bu topraklar bizim namusumuzdur. Hatay Türkiye’dir !”

İçerideki ve dışarıdaki tüm hainler bilsin ki;
Bağımsız bir devlet iken devlet olmayı millet olmaya tercih ederek kendi iradesiyle Türkiye’ye katılan Hatay, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Tayfur Sökmen’in büyük mücadelesiyle 82 yıldır olması gereken yere Türkiye Cumhuriyeti Devletine bağlı olarak ilelebet Türk yurdu olarak kalmaya devam edecektir.
Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ diyerek notayı koyduğu Hatay ve bu topraklar bizim namusumuzdur. Hatay Türkiye’dir !”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER