Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberVekil Şahin, "Belediyelerin Bağış Hesaplarına Bloke" Düşüncelerini Körfez'e Anlattı

Vekil Şahin, “Belediyelerin Bağış Hesaplarına Bloke” Düşüncelerini Körfez’e Anlattı

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın başlattığı bağış kampanyasının ardından İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelge doğrultusunda İstanbul ve Ankara‘nın bağış hesaplarının bloke edilmesine ilişkin düşüncelerini Körfez’e anlattı. Körfez sordu, Vekil Şahin yanıtladı.

Vekil Şahin

Vekil Şahin’den Hesap Blokesi Tepkisi: “Bunun Adı Hazımsızlıktır”

Körfez: CHP’li belediyelerin bağış toplamalarına karşı çıkan AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavrı ile ilgili düşüncelerini açıklar mısınız?

Vekil Şahin: Bunun adı hazımsızlıktır. Devlet olarak yapamadıklarının üstünü örtmektir. Vakıflar, dernekler, ve şimdiye kadar AKP, belediyeler, sanatçılar topluyor. Engel yok. İş CHP’li belediyelere gelince, hesaplara bloke. İlgili yasalarda hiçbir engel yok. Bu Sosyal Belediyecilik örneği gösteren CHPli belediyeler halkta karşılık bulmasın, “yine ben” egosudur. Bizim belediyelerimizin yardımları şeffaf. Sen topladıklarını kime dağıtacaksın?

“Yardım Toplayan 5 Devletin İçine Girdik, Alkışlıyorum”

Mağdur halka, sağlık emekçilerine, belediyelere mi kime belli değil? Kanal istanbul gibi şu halde bile vazgeçmediğin mütahitlere mi?


Nerde işsizlik fonu? Nerde ihtiyat akçemiz? Nerde kızılay? Bugüne kadar topladıklarınızın akibetini gördük. Şehitler için toplayıp 15 günde dağıtacağım dediğin paraların üstünden yıllar geçti. Nerde diye sorduğumuzda, bakan ayrı, diğer yetkililer ayrı cevap veriyor. Siz şehidimin paralarını dağıtmadınız.
Dünyada Güney Afrika ülkesi gibi yardım toplayan 5 devletin içine girdik. Alkışlıyorum. Hani güçlü devlettik. Hani avrupa bizi kıskanıyordu. Devletin bakanları, en yetkili iktidar erkleri, sosyal devletiz diyor. Nerde sosyal devlet? Hani Devlet Baba? Yine halka “pamuk eller cebe” dedi.

Bu Milletin Eli Yakanızda Olur…

Bir de bağış yapanları vergiden düşürüyor. Yani yük yine halkın sırtında. Fazla uçakları, sarayları sat durdur. Kasa kasa, oda oda, ayakkabı kutularındaki paraların akibeti ne oldu? Bunları dağıt.
Halk kime güveniyorsa ona bağış yapsın. Sen denetle nerelere harcanmış. Botaşta olduğu gibi zorla almıyoruz. Gönüllülük esası ile halk belediyelere yardım yapıyor. Ne yaparsanız yapın, CHP belediyeleri sosyal belediyeciliği size zorla öğretecekler. Bu milletin eli yakanızda olur… Engellemeyin…

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER