Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Şahin: "Cinsel İstismara Af, Tecavüze Teşviktir"

Vekil Şahin: “Cinsel İstismara Af, Tecavüze Teşviktir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Suzan Şahin, TBMM‘de yaptığı konuşmada, kamuoyu tepkisiyle AKP‘nin geri çektiği çocuk istismarı faillerine af tasarısının yeniden Meclis’e geleceği haberlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Vekil Şahin: “Cinsel İstismara Af, Tecavüze Teşviktir”

Vekil Şahin, “AKP’nin kamuoyu tepkisi ile geri çekilen çocuk istismarı faillerine af getirecek tasarıyı bir kez daha meclise getireceği haberleri basına yansımıştır.

Planlanan af dikkatinizi çekerim, 15 yaş altı kız çocuklarına karşı işlenen cinsel istismar suçundan hüküm giyen failleri kapsayacak. Yani 14, 13, 12 yaş.

Cinsel İstismarı Meşrulaştırmanın Alt Yapısı Hazırlanmış Olacak

Böylece cinsel istismarı meşrulaştırmanın alt yapısı hazırlanmış olacaktır AKP’nin akıl tutulması, 2005 yılında kanundan çıkarılan tecavüzcüyle evlilik durumunda cezasızlık sağlayan madde geri getirmeye çalışılmaktadır. “Affı bir defaya mahsus yapacağız” diyen AKP, “Bir kereden bir şey olmaz” zihniyetinde olan tecavüzcüleri af edecektir.

Bunun adı istismar suçunda cezasızlıktır. Bu cezasızlık politikası istismar vakalarını teşvik etmektedir. Şiddet ve istismarla mücadele edilecekse insanlıktan uzak bu tasarı gündemden çıkarılmalıdır. Şiddet, istismar, taciz ve tecavüz suçlarında iktidar, katı Ve tavizsiz bir tutum içinde olmalıdır.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER