Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Şahin Körfez’e Anlattı: 23 Nisan Etkinliklerinin Amacı Neydi?

Vekil Şahin Körfez’e Anlattı: 23 Nisan Etkinliklerinin Amacı Neydi?

CHP Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, Körfez Gazetesi’nin 23 Nisan Günü başlattığı ve sürdürdüğü etkinliklerle ilgili olarak sorduğu soruları yanıtladı.

Vekil Şahin Körfez’e Anlattı: 23 Nisan Etkinliklerinin Amacı Neydi?

Vekil Şahin, gerçekleştirdiği 23 Nisan etkinliklerinin nedeninin Atatürk’ü unutturmamak olduğunu ifade etti.

Bu Etkinlikle Neyi Amaçladınız?

Vekil Şahin, “Biliyorsunuz her sene 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı bir hafta kutlanır. Bu Ulusal egemenlik haftasında bir çok etkinlik düzenlenir.Bu etkinliklerin amacı ulusal egemenlin ne olduğunu nasıl doğduğunu anlatmaktı.

Hafta boyunca çeşitli etkinliklerle TBMM nasıl ve hangi şartlarda kurulduğunu Ulu önder Atatürk’ün Samsun’a çıkarak yaktığı ulusal bağımsızlık ateşinin 1920 de nasıl bir ulusal meclise dönüştü anlatılırdı.

Bu yıl Pandemi  gereğince bunların çoğu yapılamadı.Bu yıl bölgemizde 23 Nisan’da tam  karantina ilan edildi. Üstelik bu yıl TBMM’nin ve ulusal egemenlin ilanının100.yılıdır.

Biz corona salgını tedbirleri nedeniyle  hiç bir etkinlik yapamadık.Çocukları Atatürk’ün ne kadar önemsediğini ve neden önemsediğini anlatmak istedik. Atatürk ‘ün dediği adaletimiz eşitliğimiz bağımsızlığımız aydınlığımız devrimlerimizin bekçisi sizsiniz çocuklar 23 nisan bu ülkenin karanlıktan aydınlığa çıktığı gündür siz 23 nisansınız” dedik

20 Yaş Altı ve 56 Yaş Üstü Vatandaşlar 45 Gündür Evde

Öte yandan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü insanlarımız 45 gündür evdeler. Hangi şartlarda olursak olalım  bu haftanın özüne uygun şekilde kutlanması gereğini düşündüm.  Hazırladığımız bir traktör römorkunü süsleyerek ve ses düzeni ekleyerek  bu haftayı gereği gibi olmasa da  olabildiğince kutlamaya karar verdim .

İskenderun’da başladık hemen hemen tüm mahallere girdik. Ulusal egemenlik 100. yıl marşı,İzmir marşı ,hoş gelişler ola Mustafa kemal paşa gibi marşlarla ve  Türkiyem şarkısı ile hem uzun süredir dışarıya çıkamayan çocuklarımıza hem de 65 yaş üstü büyüklerimize moral vermeye  onlara Atatürk’ü hatırlatmaya ve hoş vakit geçirmelerini sağlamaya çalıştık.” açıklamasında bulundu.

Bu Etkinlikleri Nerelerde Gerçekleştirdiniz?

Vekil Şahin, “İskenderun’da başladık Arsuz ve Payas ta yaptık. Pazar günü Dörtyol ve Erzin pazartesi günüde Belen de yapmayı planlıyorduk.Maalesef  şehit haberi geldi. Erzin Dörtyol ve beleni iptal ettik” dedi.

Etiketler:  hatay,hatay haberCHP HatayCHP Hatay Milletvekil Suzan Şahin

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER