Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Şahin'den AKP'ye İş Bankası Hisseleri Çıkışı

Vekil Şahin’den AKP’ye İş Bankası Hisseleri Çıkışı

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devredilmesine ilişkin flaş açıklamalarda bulundu.

Vekil Şahin’den AKP’ye İş Bankası Hisseleri Çıkışı

Vekil Şahin’in açıklamaları şu şekilde oldu:

“CHP’li belediyeler halkımızın takdirini kazandıkça Erdoğan ve AKP, CHP’nin İş Bankası hisselerini gündeme getirme aymazlığına başvuruyor.

Saray tam takır kuru bakır bıraktığı hazineye can suyu olsun diye her çareye başvurmakta ve İş Bankası hisselerini hazineye devretmeye çalışmaktan vazgeçmiyor!

Birincisi İş Bankası hisselerinin %40,12’si, banka çalışanlarının hak sahibi olduğu, munzam sandığa aittir. Bu hisseler kanunen hazineye asla devredilemez!

İkincisi Atatürk’ün şahsi malvarlığı olan %28,9 hissenin gelirleri ise
Türk Dil Kurumu’na ve Türk Tarih Kurumu’na VASİYETNAME ile bırakılmıştır. Yani bu hisseler, devletin değil, Atatürk’ün şahsi malvarlığıdır!

Atatürk’ün Vasiyetnamesi

5 Eylül 1938’de, Mustafa Kemal Atatürk’ün el yazısıyla kaleme aldığı vasiyetnamenin içeriği şöyle:

“Malik olduğum bütün nukut (nakit) ve hisse senetleriyle, Çankaya’daki menkul ve gayrimenkul emvalimi, Cumhuriyet Halk Partisi’ne atideki şartlarla terk ve vasiyet ediyorum:

1) Nakit ve hisse senetleri, İş Bankası tarafından nemalandırılacaktır.
2) Her seneki nemadan, bana nisbetleri şerefi mahfuz kaldıkça, yaşadıkları müddetçe, Makbule’ye ayda 1000, Afet’e 800, Sabiha Gökçen’e 600, Ülkü’ye 200, Rukiye ile Nebile’ye şimdiki yüzer lira verilecektir.
3) Sabiha Gökçen’e bir ev de alınabilecek, ayrıca para verilecektir.
4) Makbule’nin yaşadığı müddetçe Çankaya’da oturduğu ev de, emrinde kalacaktır.
5) İsmet İnönü’nün çocuklarına, yüksek tahsillerini ikmal için muhtaç olacakları yardım yapılacaktır.
6) Her sene nemadan mütebaki miktar, yarı yarıya, Türk Tarih ve Dil kurumlarına tahsis edilecektir.

imza: Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘‘

AKP ve genel başkanı Erdoğan ise ısrarla Atatürk’ün vasiyetinin iptalini istenmektedir.

Atatürk’ün Mirası, Hazineye Değil, Yasal Mirasçılara Kalır

Yargının bağımsız olmadığını düşünürsek ve velev ki bu iptal gerçekleşirse Atatürk’ün mirası, hukuken hazineye değil, yasal mirasçılarına kalır.

İş Bankasının geriye kalan hisseleri de zaten halka açılmış, yani vatandaşlara ait hisselerdir. Bunlar da hazineye devredilemez.

AKP, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen bu beyhude inadından vazgeçip, geçim sıkıntısı ve ekonomik kriz nedeniyle her gün artan intiharlara, iflaslara, yolsuzluktan kırılan halkın sorunlarına çözüm aramalıdır!

Cumhuriyetin kurucu partisi CHP, Erdoğan ve partisi AKP’nin kişisel mülkiyet tasarruf hakkı ve miras hukukuna saldırısına asla izin vermeyecek, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün mirasını hazineye devrettirip yandaş müteahhitler ve komisyoncularınıza peşkeş çektirmeyecek..!”

Etiketler:  hatay,hatay haberCHP HatayCHP Hatay Milletvekil Suzan Şahiniskenderuniskenderun haber, İş Bankası, İş Bankası haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER