Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberVekil Şahin'den "Arsuz Devlet Hastanesi Yatırımı için Yürüyüş Eylemi" Önerisi

Vekil Şahin’den “Arsuz Devlet Hastanesi Yatırımı için Yürüyüş Eylemi” Önerisi

Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Mapido Cafe’de basın mensupları ile bir araya geldiği kahvaltı toplantısında flaş açıklamalarda bulundu. Gündemdeki konulara yer veren Şahin, Arsuz Devlet Hastanesinin yatırım aşamasında olduğunu ve ödenek beklendiğini dile getirerek “yürüyüş eylemi” önerisinde bulundu.

Vekil Şahin’den “Arsuz Devlet Hastanesi Yatırım için Yürüyüş Eylemi” Önerisi

Arsuz Devlet Hastanesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nun yatırım programına girdiği açıklandı. Ancak hastane için 2020 bütçesinde ödenek bulunmuyor.

Arsuz Devlet Hastanesi için Ödenek Bekleniyor

Mapido Cafe’de basın mensupları ile bir araya geldiği kahvaltı toplantısında flaş açıklamalarda bulunan Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Arsuz Devlet hastanesinin yatırım programına girdiğini ifade etti.

Bütçeden ödenek aktarılmasını beklediklerini dile getiren Vekil Şahin, Arsuz Devlet Hastanesi yapımı için ödeneğin 2020 bütçesinde olmadığını kaydetti. Bunun da bir yıl beklemek anlamına geldiğini söyleyen Şahin, ödenek için zorlamaya devam ettiklerini belirtti. Bütçenin henüz bitmediğini ve istenmesi halinde aktarılabileceğine dikkat çeken Şahin, yürüyüş eylemi önerisinde bulundu.

Şahin, AKP’li milletvekilleriyle de görüştük; 75 yataklı hastane istiyoruz. 75 yatak, istenildiğinde 150 yatak kapasitesine çıkarılabilinir. Bunun için Arsuz’dan İskenderun’a yürüyüş de olmak üzere birçok eylem yapılabilinir. 20 kilometre mesafe çok değil. 7 molayla gayet rahat yürünülür. Gerekirse 4 konaklama yeri de yapılabilinir” sözlerine yer verdi.

Payas Devlet Hastanesi Yatırım Programına Girmedi

Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Payas Devlet Hastanesi yapımını TBMM genel kurulunda dile getirdiğini ifade etti. Payas Devlet Hastanesi’nin yatırım programına girmediğini kaydeden Şahin, “Payas’a yapılması için de kentteki sivil toplum kuruluşları, meslek örgütlerdi ve muhtarlarla birlikte Sağlık Bakanlığına giderek, görüşme yaptık, ancak sözünü alamadık.” dedi.

Diğer güncel Arsuz haberleri için: Arsuz Haber
Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER