Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayVekil Şahin'den Muharrem Ayı Mesajı

Vekil Şahin’den Muharrem Ayı Mesajı

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin Muharrem Ayı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Vekil Şahin mesajında; ”Muharrem ayı kin, nefret ve intikam duygularıyla ile değil onlardan ders çıkartılarak bir daha öyle acıların yaşanmaması için neler yapılması sorusuna yanıt aranan aydır. Bizler biliyoruz ki tüm canlar aynı tarlanın mahsulü, aynı ağacın meyvesi, aynı sazın telleridir. Kim ne yaparsa yapsın ne düşünürse düşünsün farklılıklarımız bile olsa özde bir ve beraberiz. Bu birlik ve kardeşliği bozmaya da kimsenin gücü yetmeyecektir.” şeklinde konuştu.

Hz.Adem’den Hz. Muhammed’e kadar tüm peygamberler Muharrem orucu tutmuşlardır diyen Vekil Şahin; ”Alevi canlar ayrıca Kerbela matemi için bu ayda 12 gün “12 İmam/Matem orucu” tutar. İmam Zeynel Abidin Kerbela katliamından sağ kurtulan tek erkek olup Hz.Muhammed’in soyunu, yani Ehl-i Beyt soyunu devam ettirebildiği için 12 günlük oruçtan sonra şükran kurbanı ve aşure lokması yapılır.” diye konuştu.

Oruçların önemine dikkat çeken Vekil Şahin; ”Muharrem ayında Alevi canların tuttuğu 12 İmam/Matem oruçlarının ve kaynatılan şükür lokması aşurelerin hak katında kabul olmasını diliyor, yapılan ibadetlerin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.” dedi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER