Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberVekil Şahin:”Türkiye son 10 yılda  'kısmen özgür' kategorisinden 'özgür olmayan ülkeler' kategorisine...

Vekil Şahin:”Türkiye son 10 yılda  ‘kısmen özgür’ kategorisinden ‘özgür olmayan ülkeler’ kategorisine gerilemiştir

CHP Hatay Milletvekili Şahin Şahin 10 Aralık insan hakları günü nedeniyle yaptığı açıklamada “Türkiye son 10 yılda ‘özgürlüklerin en çok azaldığı ülke’ olarak tanımlanmış ve ‘kısmen özgür’ kategorisinden ‘özgür olmayan ülkeler’ kategorisine gerilemiştir.” Dedi

Vekil şahinin açıklaması şöyle:

 

 

“Türkiye son 10 yılda ‘özgürlüklerin en çok azaldığı ülke’ olarak tanımlanmış ve ‘kısmen özgür’ kategorisinden ‘özgür olmayan ülkeler’ kategorisine gerilemiştir.

Pandemi sürecinde insan hakkı ihlalleri daha da artmıştır.

Yaşam hakkı ihlali başta olmak üzere gelir ve geçim desteği olmadan ya açlık ya da pandemi arasında seçim yaparak çalışmaya zorlanan işçiler, gerekli koruyucu önlemler alınmadığı için en önde mücadele eden sağlık emekçileri, altyapı eksiklikleri ve yoksulluk nedeniyle eğitim hakkı gasp edilen öğrenciler, pandemi bahane edilerek demokratik hakları ihlal edilen barolar ve sivil toplum kuruluşları bunlardan sadece bir kaçıdır.

İnsan hakları kişisel, siyasal, ekonomik, sosyal, kültürel haklar ve dayanışma hakları olarak bir bütündür. Devletlerin asli sorumluluğu bu hakların tesisini ve korunmasını sağlamaktır.

Irk, renk, din, cinsiyet, dil, siyasi ayrım gözetmeksizin eşit ve insan onuruna yakışır bir hayat herkesin hakkıdır!”

 

 

 

 

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER