Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Şanverdi Hatay'da yaşanan su sıkıntısını TBMM Gündemine taşıdı

Vekil Şanverdi Hatay’da yaşanan su sıkıntısını TBMM Gündemine taşıdı

 

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Hatay içme suyu sorunu ile ilgili yazılı bir soru önergesi verdi.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru
Önergesinde, şu görüşleri dile getirdi:

Vekil Şanverdi, Mağdur Olan Soğan Üreticileri için Çağrıda Bulundu

“Hatay ilimizin bazı ilçelerinde içme suyu sıkıntısı had safhadadır. Özellikle Samandağ, Kırıkhan, Reyhanlı, Payas, Yayladağı ve Hassa ilçelerimizde, susuzluktan, vatandaşlarımızın sağlık durumları tehlikeye girmiştir. Ayrıca Antakya ve İskenderun ilçelerimizde de su sıkıntısı görülmeye başlanmıştır. Hatay Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan HATSU, içme suyu problemini çözmek için her hangi bir çalışma yapmamaktadır. DSİ’nin yatırımlarını sabote edip, Hatay halkını bilinçli olarak susuz bırakarak mağdur etmiştir” diyen Hüseyin Şanverdi, Büyükşehir Yönetimi’ni suçladı ve şu mesajı verdi:
“Hatay halkı susuzluktan yanıyor. İnsanlarımızın sağlığı tehlikede. HATSU yetkilileri ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, görevini yapmıyor. EXPO 2021 ağaç, çiçek, böcek fuarına en az 1 Milyar TL para harcayarak, Hatay halkının parasını çarçur ediyor.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER