Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Şanverdi, Soğan Hasadında Sıkıntı Yaşanmayacağını Bildirdi

Vekil Şanverdi, Soğan Hasadında Sıkıntı Yaşanmayacağını Bildirdi

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, mevsimlik işçilerin Hatay‘a gelişleri konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını, soğan hasadının sorun olmayacağını bildirdi.

Vekil Şanverdi

TBMM Tarım Komisyonu Üyesi AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Hatay’da ve özellikle Reyhanlı bölgesinde yetiştirilen erkenci (turfanda) soğanın 15-20 gün sonra toplanmaya başlanacağını, ürünü toplayacak olan mevsimlik işçilerin Hatay’a gelişleri konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını belirtti.

Çiftçilerin İlçe Tarım Müdürlüklerine Başvurmaları Yeterli

Şanverdi, çiftçilerin İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurmalarının yeterli olacağını belirterek başvurunun ardından mevsimlik işçilere bulundukları valiliklerce yol izni düzenlenerek mevsimlik işçilerin Hatay’a gelmeleri sağlanacağını ifade etti.

Ayrıca 65 yaş üstü çiftçilerin İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurmaları durumunda kendilerine izin belgesi düzenleneceği bildirildi. Milletvekili Şanverdi, sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü çiftçilerin durumunu Tarım Bakan Yardımcısı ile bizzat görüştüğünü ve 65 yaş üstü çiftçilerin sıkıntı yaşamamaları için gerekli kolaylıkların sağlanacağını belirtti.

Milletvekili Şanverdi, korona virüsü yenmek için Hükümet ve milletin topyekûn mücadele ederken çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırmak için çiftçilerle, ziraat odalarıyla, ilçe tarım müdürlükleriyle sürekli irtibat içinde olduklarını ve çiftçilerimize her daim destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Etiketler:  hatay,hatay haber, hüseyin şanverdi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER