Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiVekil Sümer, Esnafın Mağduriyetine Dikkat Çekti

Vekil Sümer, Esnafın Mağduriyetine Dikkat Çekti

Adana Milletvekili Orhan Sümer, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle verdiği soru önergesinde esnafların mağduriyetine dikkat çekti.

Vekil Sümer, Esnafın Mağduriyetine Dikkat Çekti

Coronavirüs salgınından en fazla zarar gören kesimlerin başında esnafların geldiğini dile getiren Adana Milletvekili Orhan Sümer  “Birçok işletme iflas noktasına gelmiş, bazı kentlerde alışverişin yoğun olduğu bölgelerdeki işletmeler de Valilikler tarafından kapatılmıştır.

Esnafı bu krizden korumak için bazı önlemler açıklanmıştır. Buna göre esnafın vergi ve SGK borçları ertelenmiş, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşullarına esneklik getirilmiş ve Esnaf Destek Kredisi Paketi açıklanmıştır. Ancak krediden yararlanmak için vergi ve SGK borcunun olmaması şartı birçok esnafı bu krediden yararlanamama durumuna düşürmüştür.

Esnafın En Büyük Giderlerinden Birini de Kiralar Oluşturuyor

Esnafın en büyük giderlerinden birini de kiralar oluşturmaktadır. Örneğin Adana’da kapatılan Mısır Çarşısı’ndaki yaklaşık 700 işletmenin büyük bölümü kiracı ve kiralarını nasıl ödeyeceklerini düşünüyorlar.

Esnaftan aldığı aidatlarla belli bir maddi güce sahip esnaf odalarının krizde etkin bir rol oynamadığına dair eleştiriler de yapılmaktadır.

SGK Borcu Olan Esnaf Sayısı Kaçtır?       

Bu bilgilere göre;

Vergi ve SGK borcu olan esnaf sayısı kaçtır? Esnafın devlete ödenmeyen toplam borcu ne kadardır?

Borcu olan esnafın da destek kredisinden yararlanabilmesi için vergi ve SGK borcu olmama şartının kaldırılması mümkün müdür?

Esnafın en büyük giderlerinden biri olan kira borcu için bir destek sağlanması planlanmakta mıdır?

Adana’daki Mısır Çarşısı gibi doğrudan Valilikler tarafından kapatılan işletmelere yönelik ek düzenlemeler yapılması düşünülmekte midir?

Esnaf odalarının da maddi katkı sunacağı yeni bir destek paketi açıklanacak mıdır?

Etiketler: adana, adana haber, Adana Milletvekili Orhan Sümer

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER