Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiVekil Sümer’den Adanalı Çiftçiler için Çağrı: “Ekim için Destek Bekliyorlar”

Vekil Sümer’den Adanalı Çiftçiler için Çağrı: “Ekim için Destek Bekliyorlar”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adana’da mevsimsel şartlardan ötürü ürünleri don yiyen çiftçilere dikkat çeken CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, ekim için destek beklediklerini belirtti.

Vekil Sümer’den Adanalı Çiftçiler için Çağrı: “Ekim için Destek Bekliyorlar”

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Çiftçiyi, üreticiyi desteklemek, ülke tarımını ve ekonomiyi desteklemek demektir. Çiftçiyi desteklemek milli bir görevdir” ifadesinde bulundu.

“Daha Önce Kredi Kullanan Çiftçilere Yeniden Kredi Verilmiyor”

Adana’da geçen hafta yaşanan aşırı soğuklar ve don nedeniyle başta karpuz olmak üzere seralarda ekili ürünlerin zarar gördüğünü belirten Vekil Sümer, Adana’nın iklim özelliğinden dolayı ‘erkenci ürün’ diye adlandırılan turfanda üretiminde Türkiye’nin ilk sıralarında geldiğine dikkat çekti.

Daha önce kredi kullanan çiftçilere yeniden kredi verilmediğini belirten Sümer, “Yaşanan dondan dolayı bu yıl Adana’nın böyle bir avantajı olamayacağı gibi çiftçiler yeniden ekim yapabilmek için destek bekliyor”  dedi.

Bu Çiftçi Nasıl Yeniden Ekim Yapacak?

Sümer “Bu çiftçi nasıl yeniden ekim yapacak? Adana çiftçisi, üreticisi hem geçen yıl hem de bu yıl sel felaketinden dolayı büyük mağduriyet yaşamıştı. Bunların yaralarını bile sarmadan don felaketiyle karşılaşan çiftçilerimizin zararları tespit edilip karşılanmalı, yeniden ekim için destek verilmeli. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmayan çiftçiler de ihmal edilmemeli ve bu desteğe onlar da eklenmelidir. Çiftçiyi, üreticiyi desteklemek, ülke tarımını ve ekonomiyi desteklemek demektir. Çiftçiyi desteklemek milli bir görevdir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER