Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Sümer’den Erdoğan’a: “Muhtarlar, Sorunlarına Çözüm Bekliyor”

Vekil Sümer’den Erdoğan’a: “Muhtarlar, Sorunlarına Çözüm Bekliyor”

TBMM Genel Kurulu’ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, muhtarlıkların temel ihtiyaçlarının yerel yönetimlerin insafına bırakıldığını belirtti.

Vekil Sümer’den Erdoğan’a: “Muhtarlar, Sorunlarına Çözüm Bekliyor”

Erdoğan’a çağrıda bulunan Sümer, “Artık, muhtarlar, güzel sözler söylemenin dışında sorunlarının çözümü için adım atılmasını talep ediyorlar.”dedi.

“Yerel Yönetim Deyince Akla İlk Muhtarlar Gelir”

Demokrasiden ve yerel yönetimlerden bahsedildiğinde ilk akla muhtarların geldiğini belirten Vekil Sümer “Muhtarlar, yerel sorunların ve taleplerin merkezî idareye iletilmesi bakımından vatandaşların ilk ulaşabileceği devletin temsilcileri ve bir bakıma görevlileri konumundadır” sözlerine yer verdi.

Keşke Seçimler Bittikten Sonra da Muhtarlar Unutulmasalar!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, muhtarların özellikle seçimler öncesinde Cumhurbaşkanlığı sarayına çağırılıp Cumhurbaşkanı tarafından onurlandırıldığına dikkat çekerek “Muhtarların Ankara’ya çağrılması, Cumhurbaşkanlığı sarayında ağırlanması güzel şeyler ancak keşke seçimler bittikten sonra da unutulmasalar, keşke şu sorunlar da çözülse” ifadesinde bulundu.

Yerel Yönetimden Elektrik-Su Alamayan Muhtarlar, Ceplerinden Karşılıyor

Muhtarların yerel yönetimlerinden elektrik ve su almadığı zaman bunları ceplerinden karşıladıklarına kaydeden Sümer, “İnternet, ısınma, temizlik ve kırtasiye giderleri de muhtarlarımızın diğer temel giderleri. Bir bakıma muhtarlar tamamen yerel yöneticilerin insafına terk edilmiş hâlde. Birçok muhtar önceki dönemlerden kalma yüklü elektrik ve su borçlarıyla karşı karşıya.

Seçim bölgem Adana’da çok sayıda muhtarımızın isteği üzerine buradan iktidara ve özellikle de Sayın Cumhurbaşkanına çağrı yapıyorum: Artık, muhtarlar, güzel sözler söylemenin dışında sorunlarının çözümü için adım atılmasını talep ediyorlar.”dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER