Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiVekil Sümer’in Suriyeli Öğretmen Sorusuna Bakan Selçuk’tan Kaçamak Cevap: “Milli Bütçeden Atamıyoruz”

Vekil Sümer’in Suriyeli Öğretmen Sorusuna Bakan Selçuk’tan Kaçamak Cevap: “Milli Bütçeden Atamıyoruz”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçesi görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu’nda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yönelttiği soru önergesini yineleyen CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Selçuk’un kaçamak cevabı üzerine yeni soruları gündeme getirdi.

Vekil Sümer’in Suriyeli Öğretmen Sorusuna Bakan Selçuk’tan Kaçamak Cevap: “Milli Bütçeden Atamıyoruz”

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adana’da 830 Suriyeli öğretmenin okullarda göreve başlaması ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a soru önergesi yöneltmiş ancak yanıt alamamıştı.

Türkiye Genelinde Kaç Suriyeli Öğretmen Görevlendirilmiştir?

TBMM Genel Kurulu’nda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yönelttiği soru önergesini yineleyen CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Türkiye genelinde kaç Suriyeli öğretmen görevlendirilmiştir? Bu öğretmenlerin eğitimleri nelerdir?”

Türk-Suriyeli Öğrenciler Arasındaki Uyum Sorunu Ne Olacak?

“Bazı sınıflarda Suriyelilerin sayısı Türk öğrencilerden fazla. Velilerin bizlere aktardığına göre, Suriyeli öğrenciler ile Türk öğrenciler arasında uyum sorunu hâlâ çözülmedi, okullarda aşırı yığılma var. Bu konuda bir önlem almayı düşünüyor musunuz?”

Bakan Selçuk’tan Kaçamak Cevap

Kurulu’nda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk  “Bizim MEB ile UNICEF arasında…  Özellikle Adana özelinde bir soru oldu. Biz, hiçbir şekilde, millî bütçeden bir Suriyeli öğretmen atamıyoruz. Suriyeli çocukların -uyumuyla ilgili- Türkçe öğrenmeden okullarda sınıflara girmesini istemiyoruz” cevabını verdi.

Sümer: “Bakan Cevabı ile Doğruladı”

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer  “Ben Sayın Bakan’a bu öğretmenlerin maaşlarının nereden karşılandığını sormadım ama Bakan buna cevap verdi. Cevap verirken de doğrulamış oldu” dedi.

Sümer, Suriyeli öğretmenlerin maaşlarının nereden ödendiğinin de tartışılabileceğini ancak maaştan daha önemli konular olduğunu belirterek sorularını arttırdı:

“Öğretmen olmak, okullara girmek bu kadar kolay mıdır? Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz? Ben bir milletvekili olarak merak ediyorum ve bunu öğrenmek tüm vatandaşların hakkı.

Burada amacımız Suriyelilere karşı bir hoşgörüsüzlük oluşturulması elbette değil. Bu çok hassas bir konu. Hangi mevzuata göre bu öğretmenler görevlendirilmiştir? Eğitimleri nelerdir? Eğitimlerinin Türkiye’deki denkliği var mıdır? Pedagojik formasyonları var mıdır? Hangi disiplin mevzuatına göre görev yapacaklar? Tüm bunları Milli Eğitim Bakanlığı neden açıklamıyor?”

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER