Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberVekil Suzan Şahin'den Berfin Özek Davası Açıklaması: "Kamu Vicdanı Sızladı"

Vekil Suzan Şahin’den Berfin Özek Davası Açıklaması: “Kamu Vicdanı Sızladı”

Hatay CHP Milletvekili Suzan Şahin, bugün görülen Berfin Özek davasının ardından adliye çıkışında flaş açıklamalarda bulundu. Alınan kararla kamu vicdanının sızladığını belirten Şahin, şiddetin karşısında durulacak ise, şiddete karşı en ağır şekilde bir duruş sergilenmesi gerektiğini bildirdi.

Vekil Suzan Şahin’den Berfin Özek Davası Açıklaması: “Kamu Vicdanı Sızladı”

İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 19 yaşındaki Berfin Özek‘e asitli saldırıda bulunarak sağ gözünü kaybetmesine ve yüzünün bir bölümünün erimesine neden olan Casim Ozan Çeltik davasında sanığa 12 yıl 18 ay hapis cezası verildi.

“Bugün, Şiddet Konusunda Samimi Bir Duruş Göremedik”

Hatay CHP Milletvekili Suzan Şahin “Bugün gerçekten hepimiz, ben de, kamuda, kamu vicdanını da sızladı. Şiddetin karşısında duracaksak, şiddete karşı en ağır şekilde bir duruş sergilememiz gerekir. Kadına şiddet artık toplumumuzda çok görünen bir hadise hale geldi. Kadın/erkek tüm şiddete karşı duruş sergileyeceksek cezaların da, yaptırımların da en ağır şekilde olması gerekir. Bugün maalesef şiddet konusunda samimi bir duruş görmedik. Maalesef görmedik. Umarız bundan sonraki yargı sürecinde bu hatadan dönülür. Yani bir sonraki mahkemede itirazlarımız sükut bulur ve dönülür diye düşünüyoruz. Öyle umut ediyoruz. Şiddetin ülkemizde gerçekten sonlanmasını istiyorsak, asla geçit vermemiz gerekir. Ciddi anlamda şiddet uygulayanlar için bir umut olacak. En büyük kaygımız ve endişelerilerimiz de budur. Ayrıca bugün yapılan savunmaları içeride görmediniz. Sayın avukatlarımız gayet önemli noktalara değindiler. Sayın Cumhuriyet Savcısı’nın verdiği mütaalanın Cumhurun yani kamunun vicdani adına verdiğini söyleyen bir avukatımız vardı. Çok ilgiyle izledim hakikaten kamu vicdanına paralel bir karar çıkmamıştır.”

Berfin Özek Davası’nda Şok Karar: “Benim Acılarımın Karşılığı Bu Olamaz” İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 19 yaşındaki Berfin Özek‘e asitli saldırıda bulunarak sağ gözünü kaybetmesine ve yüzünün bir bölümünün erimesine neden olan Casim Ozan Çeltik davasında karar verildi. Sanık Çeltik’e 12 yıl 18 ay hapis cezası verildi.Berfik Özek Davası’nda Şok Karar: “Benim Acılarımın Karşılığı Bu Olamaz”Casim Ozan Çeltik, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan müebbet hapis cezası istemiyleyargılanıyordu. Osmaniye 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmaya Berfin Özek’in ailesi, tarafların avukatları ile CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve bazı kadın platformu temsilcileri de iştirak etti.Berfik Özek Davası’nda Şok Karar: “Benim Acılarımın Karşılığı Bu Olamaz”Duruşmada konuşan Berfin Özek, “En ağır cezayı almasını, bizim çektiğimiz acıları çekmesini istiyorum. Hiç mi düşünmedin nasıl can çekişeceğimi, hiç mi düşünmedin? Ne kadar merhametsiz ve vicdansızsın sen.” ifadesinde bulundu.

İskenderun Körfez Gazetesi paylaştı: 7 Ocak 2020 Salı

Şiddetin Her Türlüsüne Karşıyız

“Umuyoruz yargıda bu karar düzelir. Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Şiddet gören herkesin de yanında durucaz. Mecliste de bu mücadeleyi en yüksek boyutta vermeye çalışıyoruz.

Mücadelemiz devam edecek. Berfin’in ölmesini mi bekliyorlardı acaba? Yaralama değil de öldürmeye teşebbüsden ceza vermeleri için. Berfin kendisi ifade etti “Benim kalbim atıyor ama yaşamım sonlandı” dedi. Çok önemli bir şey tekrar altını çiziyorum. Evet Berfin’in kalbi atıyor ama toplum içindeki yaşamı ne kadar zor sizler de görüyorsunuz sonlandı.” açıklamasında bulundu.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER