Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Tokdeimir MEB na sordu:"Okullarımızda hijyen koşullarını sürdürebilir kılacak yeterli temizlik elmanı...

Vekil Tokdeimir MEB na sordu:”Okullarımızda hijyen koşullarını sürdürebilir kılacak yeterli temizlik elmanı var mıdır?  

 

 

Hatay Milletvekili  İsmet Tokdemir Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği bir soru önergesini TBMM Başkanlığına vererek okulların hijyen koşularını irdeledi

 

Vekil Tokdemir soru önergesinde  Şu hususları dile getirdi.

 

Eğitim önemli, sağlık ise hayatidir.

Yüz yüze eğitime 15 Şubat ile 1 Mart’ta geçilecektir.

Bakanlık olarak okullarımızın eğitime hazır olduğu açıklandı. Boş iken okullar eğitime hazır, yerler temiz, lavabolar temiz, sınıflar temiz. Çünkü kullanılmıyor. Okullarımız eğitime başladığında hijyen koşullarını sürdürebilir kılmak son derece önemlidir.

Öğrencilerimizde bir an önce eğitime kavuşmayı istiyor ama kimse hayatını yanlış eğitim ve sağlık politikaları yüzünden kaybetmek istemiyor!

 

 

Bu bağlamda;

 

  • Okullarımızda hijyen koşullarını sürdürebilir kılacak yeterli temizlik elmanı var mıdır?

 

  • Her yıl İş-Kur üzerinden temizlik elemanı alımı bu dönem neden yapılmadı?

 

3-  İş-Kur’da milyonlarca işsizimiz var. Evine ekmek götüremeyen vatandaşlarımız asgari ücretle çalışmaya hazırlar. Bu hassas dönemde hijyen koşullarını sürdürebilir kılmak için okullarda temizlik elemanı ihtiyacının en az 2-3 katı olacak şekilde İş-Kur üzerinden acilen eleman alımı yapmayı düşünüyor musunuz?

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER