Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Tokdemir Bakan Varank a sordu:”Kırıkhan 5.bölge kriterlerini sağlayamamış mıdır...

Vekil Tokdemir Bakan Varank a sordu:”Kırıkhan 5.bölge kriterlerini sağlayamamış mıdır yoksa unutulmuş mudur?”

 

Hatay Milletvekili İsmet TOKDEMİR Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği bir soru önergesini TBMM Başkanlığına vererek Kırıkhan ilcesinin 5.teşvik bölgesine alınmamasının nedenlerini sordu

Vekil Tokdemir, Özel Okullardaki Öğretmenlerin Mağduriyetini Gündeme Taşıdı

Vekil Tokdemir in soru önergesi şöyle:

 

Daha önce defaten ilimiz Hatay’ın 5. Teşvik bölgesine alınması yahut ilçeler bazında teşviklerden yararlandırılması yönünde talepte bulunulmuş, bu haklı talep ‘’Hatay Halkı Hakkını İstiyor’’ imza kampanyasıyla da desteklenmiştir.

21 Ağustos 2020 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bazı illerin ve ilçelerin yatırım teşvik bölgesi değişmesiyle birlikte Hatay ilimizin ARSUZ, REYHANLI, HASSA, KUMLU, ALTINÖZÜve YAYLADAĞI ilçelerimizi alt bölge desteklerinden yararlanabilirken aynı lokasyonda bulunan tarım ve ekonomide önemli bir paya sahip Kırıkhan ilçemiz teşvikten yararlandırılmamıştır.

Bu bağlamda;

  • Teşviklerden faydalanacak ilçeler hangi kriterlere göre belirlenmektedir? Kırıkhan İlçemiz bu kriterleri mi sağlamamaktadır yoksa unutulmuş mudur?

 

  • Hatay’ın büyük ilçelerinden biri olan, gerek konumu gerekse tarım ve ekonomi potansiyeli ile yatırımlara elverişli olabilecek Kırıkhan ilçemizinteşvik bölgelerinde değerlendirilmesi için yeniden bir düzenleme planlanmakta mıdır?

 

  • Diğer ilçelerimize verilipKırıkhan ilçemizin teşviktenyararlandırılmamasındaki gaye Kırıkhan’ın maden arama faaliyetlerine uygun bir fiziki koşullarının olmamasından mı kaynaklanmaktadır?

 

  • Sosyoekonomik gelişmişlik göstergeleri hesaplanırken ilçelerdeki ve illerdeki Suriyeli nüfusu dikkate alınmış mıdır?

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER