Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Tokdemir : Camilerimizin elektrik giderleri sadece aydınlatmalar devlet tarafından ödeniyor. Isıtma...

Vekil Tokdemir : Camilerimizin elektrik giderleri sadece aydınlatmalar devlet tarafından ödeniyor. Isıtma ve soğutma giderleri ise ödenmiyor”.

 

 

 

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir  Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği bir soru önergesini TBMM Başkanlığına vererek “Camilerimizin elektrik giderleri sadece aydınlatmalar devlet tarafından ödeniyor. Isıtma ve soğutma giderleri ise ödenmiyor.”iddiasında bulundu

Vekil Tokdemir’in soru önergesi şu hususları içeriyor:

 

 

 

 

Camilerde hali hazırda uygulanan çift elektrik abonelik sistemi ile camilerin aydınlatma giderleri genel bütçeden karşılanırken, ısınma ve soğutma giderlerin vatandaşlardan toplanan paralarla ödenmeye çalışılmaktadır.

Camilerimizin elektrik giderleri sadece aydınlatmalar devlet tarafından ödeniyor. Isıtma ve soğutma giderleri ise ödenmiyor.

Ülkemizin genelinde olduğu gibi Hatay ili genelinde ve özellikle Reyhanlı ilçemizdeki camilerimizin birçoğunda ısıtma-soğutmadan kaynaklı geçmişe dönük ödenmemiş elektrik faturası borçları bulunmaktadır.

Bu faturaların zamanında ödenemeyişinden dolayı elektriği kesilen veya kesilmesi tehdidi ile alakalı sıkıntılı durumlar yaşanmaktadır.

Camilerin ısınma ve soğutmadan kaynaklı elektrik faturaları cami görevlileri, cemaat ve elektrik şirketlerini karşı karşıya getirmektedir.

 

    Vekil Tokdemir şu soruları sordu

1-Cami ve ibadethanelerimizin geriye dönük borçlarının bir kereye mahsus genel bütçeden ödemeyi düşünüyor musun?

2-Elektrik şirketleri geçmişe dönük borçlardan dolayı ısıtma ve soğutma giderleri için camilerin abonelik işlemlerini yapmamaktadır. Bu konuda bir çalışmanız var mıdır?

3-Cami ve ibadethanelerinin birikmiş elektrik borçlarının görevlilerden talep edilmesi ve icra takibi başlatılması söz konusu mudur?

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER