Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Tokdemir, Çiftçilere Söz Verilen Mazot Desteğini Gündeme Taşıdı

Vekil Tokdemir, Çiftçilere Söz Verilen Mazot Desteğini Gündeme Taşıdı

Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, TBMM gündemine çiftçilere verileceği söylenen mazot desteğini taşıdı. Konuya ilişkin soru önergesi veren Vekil Tokdemir,  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

Vekil Tokdemir, Çiftçilere Söz Verilen Mazot Desteğini Gündeme Taşıdı

Vekil Tokdemir’in soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

“ Çiftçilerimizin Kullandığı Mazotun Yarısı Devletten”

“14 Ekim 2016 tarihinde İzmir’de Milli Tarım Projesi Lansmanı’ndaYeni Tarımsal Teşvik Paketini açıklayan dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’ın çiftçilerimizeverdiği sözlerden biri de “ Çiftçilerimizin kullandığı mazotun yarısı Devletten” diyerek çiftçilerimize vaatte bulunmuştur. Bu söz seçim süreçlerinde de birçok kez dile getirilmesine rağmen neden gerçekleşmemiştir.

Bu bağlamda;

2016 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmeden önce dönemin Başbakanı, şimdiki İzmir Ak Parti Milletvekili Sayın Binali Yıldırım tarafından çiftçilerimize, mazotun yarısı devletten sözü maalesef askıda kalmıştır. Bu vaadin iktidar tarafından bugüne kadar gerçekleştirilmediği görülmektedir. Bu konuda çiftçilerimizin mağduriyeti devam etmekte olup vermiş olduğunuz bu vaadi gerçekleştirmek için hükümet olarak bir çalışmanız var mıdır?  “

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER